Azi facem unul din cele mai bune și mai gustoase sosuri calde, sos cheddar pentru burgeri sau alte preparate cu carne sau chiar legume.
La bază este Sosul bechamel este ingredientul principal al tuturor sosusrilor albe calde. Se face din numai câteva ingrediente și poate fi folosit cu succes la burgeri, chiar aș putea spune că e cel mai potrivit pentru acest fel de mâncare, dar și pentru cartofi prăjiți, la preparatele de patiserie, chiar recomandat pentru empanadas, din legume și multe altele.
Este un sos fin și cremos, care necesită doar atenție și folosirea ingredientelor de calitate. Modul de preparare fiind foarte simplu și nu trebuie să fii vreun maestru în arta culinară pentru ați reuși!
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Mai multe alte rețete de sosuri dulci sau sărate găsiți în secțiunea sosuri, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o craticioară pe foc mic topim untul și adăugăm făina, amestecăm până la încorporarea acesteia și continuăm să o prăjim timp de 2 minute amestecând încontinuu.
Adăugăm sarea și turnăm treptat laptele amestecând într-una fără oprire până se îngroașă și terminăm tot laptele.
Punem cheddarul tăiat cubulețe mici și care musai trebuie să fie la temperatura camerei. direct în sosul fierbinte.
Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până obținem un sos cremos și lucios.
Este gata de servit și de asociat cu diverse preparate. Spor la treabă și poftă bună!