De mult nu am mai mâncat ceva gătit in stil asiatic, dar azi am făcut un cotlet de porc dulce acrișor cu ananas și legume.
De mulți ani de când gătesc această rețetă, am un succes incontestabil 😂😂😂, pe deoparte că știu să gătesc, doar sunt bucătar, iar pe cealaltă, cu trecerea timpului am tot îmbunătățit-o. Sunt convins că nu respect întocmai rețeta originală, dacă o fi existând, însă am gatit-o și pentru o delegație de asiatici, care au rămas plăcut impresionați. Ce-mi mai place să mă laud 🙈🙈🙈 Dar dacă am cu ce, de ce nu?! Ador efectiv stilul lor de gătit stir-fry adică rapid și puțin, pe deoparte legumele își vor păstra culoarea iar pe cealaltă aproape toate proprietățile.
Imi aduc aminte că prima dată când am gătit această rețetă…să fie prin 2005-2006 și cu greu făceam rost de toate sosurile și Ingredientele de care aveam nevoie, dar dacă stau bine și ma gândesc și atunci era foarte bună.
Mai nou pe la noi prin toate supermaketurile găsiți colțul sau raionul cu produse asiatice, așa că nu va fi greu să achiziționați materia primă necesară pentru această rețetă. În mod normal ar trebui să folosim o tigaie wok, dar dacă nu aveți, nu vă faceți griji, se poate și într-o tigaie teflonată sau chiar de inox.
Iar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Cum facem cotlet de porc dulce acrișor cu ananas?
Ingrediente sos dulce acrișor:
Ingrediente pentru porc:
Mod de preparare pentru sos:
Punem intr-un castron mierea, oțetul de orez, sosul de soia, pasta de tomate, amidonul și apa, omogenizăm și dăm deoparte.
Mod de preparare pentru carne:
Batem ouăle intr-un castron.
Amestecăm făina cu amidonul.
Curățăm ceapa, usturoiul, le tocăm mărunt ardeii grași îi tăiem cuburi mai mari
Scurgem ananasul de suc și îl tăiem cuburi, asta în caz că folosim rondele.
Curățăm cotletul de porc de tendonul de deasupra și îl tăiem cubulețe de aproximativ 2/2 cm, îl condimentăm cu sare și piper.
Încingem o tigaie cu ulei.
Dăm bucățile de carne prin făina amestecată, prin ou și iar prin făină.
Le prăjim în baie de ulei până se rumenesc frumos și prind culoarea chihlimbarului.
Într-o tigaie wok punem la călit în puțin ulei usturoiul cu ceapa pentru 2-3 minute.
Adăugăm ardeiul, ananasul și mai călim 2-3 minute.
Turnăm sosul, sucul de la ananas peste legume și vreo 250-300 ml supă de legume sau chiar apă, fierbem 1-2 minute.
Adăugăm amidonul dizolvat în cele 3 linguri de apă iar când dă primele clocote și s-a îngroșat e semn că e gata. Dăm gust cu sare și piper.
Adăugăm și bucățile de carne, mai fierbem 1-2 minute.
Gustos dar și arătos de-ți lasă gura apă. Servim cu orez sau paste de orez, codite de ceapă verde tăiate și susan prăjit. Spor la treabă di poftă bună!