De ce Tort Kremlin cu căpșuni și mango, pentru că este un desert tipic rusesc și sincer nu cred că ar fi fost o altă denumire mai bună pentru această prăjitură delicioasă cu foi subțiri de pandișpan și cremă fină de lapte.
Finețea acestei prăjituri este pur și simplu o încântare a simțurilor și a gustului în același timp. Ingredientele de calitate folosite, dar și modul de preparare fac ca rezultatul să fie spectaculos de bun, mai ales pentru cei care iubesc prăjiturile albe fără cacao. Poate fi făcut și sub formă de prăjitură, însă pentru acest lucru necesită un număr mai mare de foi și prin urmare și mult mai multă manoperă. Dar pentru un eveniment special chiar nu mai contează, important e să-l facem cu drag și cu multă atenție și satisfacțiile vor veni la final.
Chiar a ieșit extrem de fin si de aromat, cu 8 straturi subțiri si elegante deopotrivă, crema fină de mascarpone doar completând tabloul unui desert perfect cu fructe! Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente foi:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru jeleul de mango și cel de căpșuni:
Mod de preparare jeleuri:
Dizolvăm amidonul în apă.
Punem căpșunile cu jumătate din cantitatea de zahăr și jumătate din zeama de lămâie la foc mic până scade aproape la jumătate și obținem cam 500 g de compoziție asemeni unei dulceți lejere.
Cu ajutorul unui blender mixăm bine până obținem un piure și punem din nou la foc.
Adăugăm 3-4 linguri de amidon dizolvat și amestecăm continuu până se îngroașă și obținem o consistență similară unei smântâni. Dăm la rece, timp în care amestecăm din când în când să nu se facă crustă. Dacă nu obținem consistența potrivită și mai este nevoie mai putem adăuga amidon.
Punem pulpa de mango cu zahărul rămas și jumătate din zeama de lămâie la foc mic până se formează o dulceață consistentă.
Mixăm cu ajutorul unui blender până obținem un piure.
Adăugăm 1-2 linguri de amidon dizolvat și amestecăm continuu până se îngroașă și obținem o consistență similară unei smântâni. Dăm la rece, timp în care amestecăm din când în când să nu facă pojghiță. Este posibil să mai fie nevoie de amidon, nu este nici o problemă să mai adăugăm în plus.
Mare atenție la jeleuri, nu trebuie să fie foarte groase dar nici să curgă.
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Cernem făina într-un castron.
Separăm ouăle.
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă urme ușoare asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul bătând în continuare până acesta se topește și obținem o spumă fermă și lucioasă.
Încorporăm gălbenușurile și amestecăm ușor, atât cât să avem o compoziție omogenă.
Făina o încorporăm în 3 tranșe amestecând ușor cu ajutorul unei spatule de silicon cu mișcări de sus în jos.
Pe o hârtie de copt turnăm câte 120-130 g de compoziție și întindem sub forma unui cerc de 24-25 cm diametru.
Dăm la cuptor și coacem 2:30-3:00 minute sau cât este nevoie să obținem o culoare aurie, după care cu ajutorul unui cerc de 23 cm decupăm blatul, astfel încât toate foile să fie perfecte. Apoi cu ajutorul unei spatule de inox trecem ușor pe sub foaie și o punem pe un grătar să se răcească.
Facem la fel și pentru celelalte foi. Va trebui să obtineți 8 foi în total.
Asamblare:
Punem mascarponele cu frișca, zaharul pudră și ajutorul unui robot de bucătărie mixăm 1-2 minute crema, atât cât să fie omogenă și ușor aerată.
Punem o foaie, 110 g cremă și o întindem bine. Turnăm 50 g de jeleu de căpșuni, venim cu altă foaie, iar 110 g de cremă, 50 g de jeleu de mango și facem la fel până la ultima foaie pe care o lăsăm așa. Punem un tocător peste ultima foaie și presăm ușor astfel încât să se uniformizeze.
Ungem marginile și suprafața prăjiturii cu crema rămasă și decorăm după bunul plac. Dăm la rece peste noapte sau pentru minim 6 ore.
Spor la treabă și poftă bună!