Guacamole cu creveți un preparat simplu și gustos, dar sănătos și foarte hrănitor în același timp.
Modul de preparare este foarte simplu și pregătirea preparatului este doar din câteva ingrediente pe care le găsim la orice prăvălie fie ea și de cartier.
Cu siguranță tendințele noastre în materie de mâncare s-au adaptat ușor la produsele pe care le găsim în piață și dacă sunt foarte sănătoase și hrănitoare de ce să nu ne bucurăm de ele.
Guacamolele este un preparat cu origini mexicane foarte versatil și poate poate fi asociat cu multe mâncăruri dar și servit ca atare cu o pâine prăjită, un ochi de ou, etc.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm fin.
Tăiem avocado în 2 scoatem semințele și cu ajutorul unei linguri extragem și pulpa lui.
Tocăm avocado cubulețe, îl punem într-un castron și adăugăm ceapa, usturoiul, uleiul de măsline, stoarcem lime-ul, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm cu o lingură până obținem o compoziție fină cu mici bucățele de avocado. Dacă am ales să îl facem cu coriandru, îl adăugăm și pe el.
Scurgem bine creveții și îi trecem printr-un șervet de bucătărie pentru a elimina excesul de apă.
Încingem o tigaie cu uleiul de floarea soarelui și prăjim creveții 35-45 dd secunde la foc mare până se capătă o culoare rozalie. Nu îi prăjiți mai mult că devin gumoși.
Punem guacamolele în vasul/vasele de servit, creveții și sunt gata de servit, spor la treabă și să va fie de folos!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.