O Ruladă de șuncă cu cașcaval făcută în casă cu gogoșari murați nu cred că ar refuza cineva, mai ales când știi ce ingrediente ai băgat în ea.
Merge de minune servită ca atare sau alături de alte preparare pe un platou cu gustări reci sau aperitive cum se mai spune.
Practic avem nevoie de doar două ingrediente principale, cașcaval și șuncă presată iar restul sunt pentru a completa gustul și bineînțeles ca să și arate bine. Dar dumneavoastră le puteți înlocui după bunul plac.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 110 grade Celsius.
Tăiem julienne gogoșarii murați și îi punem într-un șervet de Bucătărie să se scurgă excesul de apă.
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Tapetăm feliile de șuncă în șervet de Bucătărie să eliminăm cât mai mult din lichid.
Tăiem cașcavalul bastonașe de grosimea unui deget și îl împărțim în 3 părți egale. Punem cașcavalul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl dăm la cuptor.
Din când în când mai amestecăm în el până obținem o compoziție omogenă asemeni unui aluat mai moale.
Întindem o folie de prospețime și turnăm cașcavalul fierbinte, îl întindem ușor cu mâna până obținem o grosime de 5 mm.
Punem feliile de șuncă, gogoșarul murat și pătrunjel tocat.
Rulăm strâns astfel încât ingredientele să facă priză între ele și să se lipească bine.
Rulăm în folie de prospețime și strângem bine capetele astfel încât să eliminăm tot aerul din ruladă.
Punem pe o tavă la frigider pentru minim 2 ore după care poate fi tăiat și servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.