Rulada cu mere și cremă de mascarpone este o delicatesă desăvârșită, îmbinând prospețimea dulce-acrișoară a merelor cu cremozitatea fină a mascarpone-ului.
Rulada este practic făcută dintr-un aluat ușor și pufos, cu umplutura de mere gătite direct în tavă cuptorului până devin moi și apoi rulate împreună cu foaia.
Crema de mascarpone adaugă o textură fină și cremoasă, echilibrând frumos dulceața merelor.
Aromele intense de mere proaspete se combină armonios cu nuanțele subtile de vanilie și scorțișoară, din compoziția ruladei.
Rulada este înfășurată ferm și decorată elegant, fie cu un strat de cremă de mascarpone fină și elegantă. Perfectă pentru ocazii speciale: Fiind un desert sofisticat, rulada cu mere și cremă de mascarpone este ideală pentru a încheia o masă festivă sau pentru a fi servită alături de o cafea sau ceai de după-amiază.
Această ruladă cu mere și cremă de mascarpone este nu doar o combinație delicioasă, ci și o experiență culinară elegantă, perfectă pentru a impresiona și a încânta cei mai pretențioși degustători.
Ingrediente pentru ruladă:
Ingrediente pentru cremă de mascarpone:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de 33/39 cm cu hârtie de copt.
Dăm merele pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Distribuim merele fără a le stoarce pe toată suprafața tăvii și presărăm grosul, zahărul și scorțișoara. Coacem 20 de minute.
Punem ouăle întregi cu praful de sare și le batem vreo 4-5 minute la viteză medie.
Adăugăm zahărul treptat și continuam să mixăm până își triplează volumul și spuma este fermă.
Adăugăm uleiul și mai mixăm câteva secunde să se încorporeze și acesta.
Cerneam făină cu praful de copt peste compoziția de ouă și ma stricam ușor cu o spatulă de silicon până toată făina este încorporată.
Turnăm deasupra merelor și nivelăm. Dăm la cuptor pentru încă 18 minute sau până se rumenește frumos.
Scoatem din cuptor și lăsăm 2-3 kg mute la temperat după care acoperim cu o hârtie de copt și răsturnăm într-o altă tavă. Îndepărtăm ușor hârtia de deasupra merelor.
Rulăm strâns fierbinte cu ajutorul hârtiei de copt și dăm la rece pentru minim 2 ore să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de mascarpone:
Punem toate ingredientele reci într-un castron și mixăm atât cât să devină omogenă și să se întărească.
Asamblare:
Curățăm partea superioară a blatului de excesul de spumă.
Ungem și decorăm cu cremă de mascarpone, apoi o dăm la frigider pentru 2 ore. Simplu, rapid, gustos și foarte îmbietor. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.