Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure
  • -21 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Aceasta Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure are un umed de cacao, cremă fină de brânză dulce și jeleu aromat de fructe de pădure.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Această prăjitură este un adevărat răsfăț pentru iubitorii de deserturi fine și echilibrate. Blatul umed de cacao, intens și fraged, oferă baza perfectă pentru o cremă catifelată de brânză dulce de vaci, ușor aerată și delicat îndulcită. Contrastul de texturi și arome este desăvârșit de stratul generos de jeleu de fructe de pădure, bogat în note acrișor-fructate, care adaugă prospețime și culoare.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Fiecare strat se completează armonios: blatul dens și parfumat, crema fină și ușor vanilată, iar deasupra, jeleul translucid, plin de bucățele de fructe, care explodează în savoare la fiecare îmbucătură. O prăjitură elegantă și echilibrată, perfectă pentru orice ocazie specială sau pentru momentele când vrei să te răsfeți cu ceva deosebit.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Cum facem Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă întregi
  • Un praf de sare
  • 120 g zahăr tos
  • 120 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 40 ml ulei de floarea-soarelui
  • 120 g făină albă tip 000
  • 40 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 1,4 kg brânză grasă de vaci cu 9% grăsime bine scursă(dacă brânză nu este bine scursă nu va avea ținută)
  • 200 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat

Ingrediente pentru jeleul de fructe de pădure:

  • 500 g fructe de pădure
  • 150 g zahăr tos
  • 20 g gelatină alimentară

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt(22/28cm)

Cernem făina într-un castron împreună cu cacaua și praful de copt și le dăm deoparte.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Într-un castron încăpător punem ouăle împreună  cu praful de sare și le batem până obținem o spumă lejeră. Adăugăm treptat zahărul cu mixăm până se topește iar spuma devine consistentă.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Combinăm laptele cu uleiul și batem puțin astfel încât să obținem o emulsie.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

O încorporăm în spuma de ouă.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Cernem treptat amestecul de ingrediente uscate în compoziția umedă și amestecăm ușor cu o spatulă până la omogenizare.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-17 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca. Scoatem din cuptor si lăsăm să se tempereze, după care punem blatul pe un grătar să se răcească.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Mod de preparare pentru crema de brânză:

Într-un castron punem brânză alături de zahărul tos, zahărul vanilat și mixăm până obținem o compoziție cremoasă. O dăm deoparte.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Mod de preparare pentru jeleul de fructe de pădure:

Punem gelatina la hidratat în 100 ml de apă rece.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Într-o crăticioară punem fructele de pădure alături de zahăr și 200 ml de apă, apoi punem la fiert pe foc mediu până începe să clocotească. Din acest moment fierbem 2 minute după care oprim focul.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Cu ajutorul unui blender vertical mixăm compoziția până obținem un piure.

Punem din nou la foc mic până începe să fiarbă. O lăsăm să se tempereze ușor după care adăugăm gelatina hidratată și o lăsăm 2 minute după care amestecăm să se omogenizeze.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

NOTĂ: Faceți proba cu o lingură de compoziție din jeleu pusă pe o farfurie și lăsată la rece pentru 10-15 minute pentru a vedea dacă este suficient de legată sau dacă nu cumva este prea tare. Dacă este prea moale se mai poate adăuga gelatina hidratată în funcție de cât de moale este sau dacă este prea tare mai adăugați puțină apă.

Asamblare:

Punem blatul înapoi în inel sau tavă în care am copt, turnăm crema de brânză și o nivelăm. Dăm la rece.

Când jeleul a ajuns la temperatura camere turnăm peste crema de brânză și dăm din nou la frigider peste noapte sau pentru minim 6 ore.

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Scoatem de la frigider, porționăm și este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitură cu brânză și jeleu de fructe de pădure

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password