Acest Tartar de ton cu mango și cremă de avocado este un preparat rafinat, fresh și plin de culoare, perfect pentru un aperitiv ușor, cu un aer exotic. Tonul proaspăt, tăiat cuburi fine, este amestecat cu ingrediente fresh care îi intensifică aroma fără a-i acoperi gustul natural.
Mango-ul adaugă o notă dulce-acrișoară și suculentă, echilibrând perfect savoarea marinată a tonului, iar crema de avocado – fină, onctuoasă și ușor citrică – completează armonios preparatul cu o textură catifelată.
Servit în straturi elegante sau amestecat acest tartar este o explozie de gusturi și contraste: proaspăt, dulce, sărat și cremos – un adevărat deliciu pentru simțuri. Ideal pentru cine sofisticate, platouri de degustare sau pur și simplu, pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva special.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și o tăiem cubulețe mici.
Spălăm castravetele, îndepărtăm casa semințelor si îl tăiem cubulețe.
Curățăm mango de coajă, de cotor și îl tăiem cuburi.
Spălăm ardeii iuți și tăiem cuburi mici atât cât ne este necesar.
Tonul îl tapăm bine de excesul de apă și îl punem la congelator pentru jumătate de oră, așa se va tăia mult mai ușor. Apoi îl tăiem cuburi.
Punem toate ingredientele în afară de avocado, cremă de brânză și lime într-un castron, dăm gust cu sare și piept și dăm deoparte să se marineze ușor până facem crema de avocado.
Într-un castronel punem pulpa unui avocado împreună cu cremă de brânză și sucul de lime după gust, sare și omogenizăm bine cu un tel.
Asamblare:
Într-un inel de inox punem compoziția de ton deasupra o lingură bună și consistență de cremă de avocado, câteva frunze și stropim cu puțin ulei de măsline și suc de lime. Servim obligatoriu cu pâine prăjită.
Simplu, rapid, gustos și sănătos, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.