Ficăței de pui cu ceapă și bacon

( 0 out of 5 )
Loading...
Ficăței de pui cu ceapă și bacon
  • -4 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Ficăței de pui cu ceapă și bacon un gust fenomenal, tradiție dar și un strop de răsfăț.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Un preparat clasic al bucătăriei românești, reinterpretat cu un plus de savoare: ficățeii de pui cu ceapă și bacon sunt combinația ideală dintre gustul bogat al ficățeilor bine gătiți, dulceața cepei caramelizate și aroma afumată a baconului crocant.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Fie că îi servești ca fel principal, alături de un piure fin și cremos de cartofi, o mămăligă aurie și murături de casă, sau ca o gustare caldă într-o zi rece, acest preparat aduce confort și satisfacție la fiecare îmbucătură.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Rețeta este simplă, dar plină de caracter, perfectă pentru cei care iubesc mâncărurile rustice, cu suflet. În plus, timpul de preparare este scurt, iar rezultatul, garantat delicios!

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Cum facem Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Ingrediente pentru ficăței:

  • 700 g ficăței de pui
  • 3-4 cape medii eu am avut și una roșie
  • 2 ardei capia medii sau unul mare
  • 300 g bacon crud feliat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 ml vin alb sec
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru piureul de cartofi:

  • 1,5 kg de cartofi albi (5 bucăți)
  • 120 g unt gras cu 82% grăsime
  • 300 ml lapte gras cu minim 3,2% grăsime (cantitatea este aproximativă puteți folosi 250 sau chiar peste 300)
  • 20 g sare grunjoasă

Mod de preparare pentru ficăței:

Curățăm ceapa, ardeiul capia și usturoiul. Ceapa și ardeiul le tăiem julienne. Usturoiul îl tocăm mărunt.

Pătrunjelul îl tocăm mărunt.

Baconul îl tăiem felii mai măricele.

Verificăm fiecare bucată de ficat ca să nu aibe fierea.

Într-o tigaie bine încinsă punem uleiul, baconul și îl prăjim până se rumenește. Îl scoatem afară fără grăsime pe o farfurie și îl dăm deoparte.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

În grăsimea rămasă, adăugăm ceapa, ardeiul, reducem focul la mediu și le călim pentru vreo 6-7 minute.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Adăugăm bucățile de ficat și continuăm să gătim la foc mediu pentru încă vreo 7-8 minute.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Punem usturoiul și vinul și mai gătim încă vreo 5 minute, atât cât să se evapore alcoolul.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Încorporăm baconul prăjit și pătrunjelul tocat mărunt și este gata de servit.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Mod de preparare pentru piureul fin de cartofi, îl găsiți aici sau click pe fotografie

Deasemeni îi puteți servi și cu alte garnituri dar pentru noi piureul este cel mai bun.

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Spor la treabă și poftă bună!

Ficăței de pui cu ceapă și bacon

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password