Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

( 0 out of 5 )
Loading...
Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 
  • 3,5 kgPortie
  • 10 mTimp de preparare
  • 4::0 hTimp de gatire
  • 4:10 hGata in
Print Recipe

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Sos bolognese pentru paste și lasagna, conservat la borcan sau la congelator pentru rețete rapide și ușoare.

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Un sos gătit încet, cu arome bogate, care aduce în farfurie gustul autentic al bucătăriei italiene. Carnea tocată se lasă la foc mic să se împrietenească cu ceapa, morcovul și țelina, apoi se îmbogățește cu roșii dulci și mirodenii alese. Rezultatul este un sos consistent și parfumat, perfect pentru o porție rapidă de paste sau pentru o lasagna făcută în casă.

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Îl poți pune la borcan, sterilizat atent pentru a te bucura de el și în plină iarnă, sau îl poți păstra în congelator, în porții gata pregătite. Într-o zi aglomerată, tot ce trebuie să faci este să fierbi pastele, să încălzești sosul și să adaugi parmezan proaspăt ras, iar cina e gata!

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Un preparat practic, dar plin de savoare, care îți aduce confortul unei mese gătite ca acasă, oricând ai nevoie.

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Cum facem Sos bolognese pentru paste și lasagna

Ingrediente:

  • 2 kg carne de vită tocată
  • 250 g morcovi
  • 200 g tije țelină tocată mărunt sau 150 g de rădăcină de țelină
  • 200 g ceapă albă tocată mărunt
  • 150 ml ulei de măsline
  • 10 g busuioc uscat
  • o căpățână de usturoi
  • 2,5 kg roșii cuburi în bulion
  • 250 ml vin alb sec
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură de zahăr tos
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm toate legumele și le tăiem grosier.

Tăiem și carnea fâșii lungi și de grosime potrivită ca să încapă în mașina de tocat.

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Cu ajutorul unui blender de mână mixam roșiile cuburi.

Tocăm aleatoriu legume, carne pe sita cu ochiuri mari.

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Adăugăm restul ingredientelor și amestecăm bine. Punem oala la fiert pentru aproximativ 5-6 ore la foc mic și amestecăm ocazional să nu se prindă.

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Sterilizam borcanele în cuptor la 200 de grade pentru 10 minute și capacele le fierbem 3 minute în apă apoi la ștergem cu un șervețel.

Turnăm în borcane sau punem în pungi la congelator în funcție de numărul de porții dorit. Dacă am ales să punem în borcane, am urban compoziția fierbinte, strângem capacele și acoperim cu un prosop și le lăsăm să se răcească treptat iar dacă punem în pungi, lăsăm compoziția să se răcească și apoi punem în pungi și direct la congelator.

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Simplu, rapid și întotdeauna la îndemână pentru o porție sănătoasă de spaghetti bolognese. Spor la treabă și poftă bună!

Sos bolognese pentru paste și lasagna la borcan 

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password