Un deliciu de vara, un tort cu afine, lămâie și crema de brânza, desertul care va intra la inimile tuturor. Acest tort de lămâie cu afine este încărcat de afine și fiecare mușcătura are gust de afina suculentă și aromă proaspătă de lamaie. Acesta este tortul meu preferat pentru zilele fierbinți de vara.
Îmi place să am rețete ca asta care se fac repede și sunt perfecte pentru compania neplanificată dar și pentru pofta de dulce. Mirosiți blatul acestui tort, în timp ce este încă puțin cald și nu veți avea cuvinte, doar efecte sonore … mmm!
Această prăjitură de lămâie si afine este perfect satisfăcătoare pentru cel mai exigent pretentios intr-ale dulciurilor. Este umed, pufos cu gust de brioșă cu afine sau al unui chec proaspăt scos din cuptor.
Pentru început ne apucam de blat: intr-un bol vom pune untul la temperatura camerei pe care il spumăm pana se deschide la culoare, adăugăm ambele tipuri de zahar și batem pana se omogenizează. Adăugăm extractul de vanilie, ouale pe rând și batem in continuare pana se încorporează bine ouale și se topește zaharul.
Adăugăm coaja, zeama de lămâie și iaurtul ( eu am folosit kefir) si amestecam cu grija până se omogenizează compoziția. Mare atenție nu bateți cu mixerul, riscați sa se branzeasca, eu am pățit-o! 😂😂😂 Amestecam afinele cu cele 30 de grame de faina, turnam in aluat și cu ajutorul unei spatule vom incorpora și afinele. Punem intr-o tava de copt și dam La cuptor pentru 50-60 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitori. Îl scoatem din cuptor și îl lăsam sa se răcească la temperatura camerei, apoi îl punem in frigider sa se răcească bine de tot ca sa îl putem tăia mai ușor. Eu am folosit o tava rotundă cu diametrul de 22 cm.