Tort cu lămâie, afine și crema de brânza

( 3.8 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Un deliciu de vara, un tort cu afine, lămâie și crema de brânza, desertul care va intra la inimile tuturor. Acest tort de lămâie cu afine este încărcat de afine și fiecare mușcătura are gust de afina suculentă și aromă proaspătă de lamaie. Acesta este tortul meu preferat pentru zilele fierbinți de vara.
Îmi place să am rețete ca asta care se fac repede și sunt perfecte pentru compania neplanificată dar și pentru pofta de dulce. Mirosiți blatul acestui tort, în timp ce este încă puțin cald și nu veți avea cuvinte, doar efecte sonore … mmm!
Această prăjitură de lămâie si afine este perfect satisfăcătoare pentru cel mai exigent pretentios intr-ale dulciurilor. Este umed, pufos cu gust de brioșă cu afine sau al unui chec proaspăt scos din cuptor.

Ingredients

  • Pentru blat
  • Pentru crema

Step by step method

  • Pentru început ne apucam de blat: intr-un bol vom pune untul la temperatura camerei pe care il spumăm pana se deschide la culoare, adăugăm ambele tipuri de zahar și batem pana se omogenizează. Adăugăm extractul de vanilie, ouale pe rând și batem in continuare pana se încorporează bine ouale și se topește zaharul.

  • Separat vom amesteca ingredinetele uscate: faina, praf copt și sarea și le turnam peste compoziția de unt, amestecam pana se încorporează și faina, finalul rezultând o compoziție spumoasa și legată.

  • Adăugăm coaja, zeama de lămâie și iaurtul ( eu am folosit kefir) si amestecam cu grija până se omogenizează compoziția. Mare atenție nu bateți cu mixerul, riscați sa se branzeasca, eu am pățit-o! 😂😂😂 Amestecam afinele cu cele 30 de grame de faina, turnam in aluat și cu ajutorul unei spatule vom incorpora și afinele. Punem intr-o tava de copt și dam La cuptor pentru 50-60 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitori. Îl scoatem din cuptor și îl lăsam sa se răcească la temperatura camerei, apoi îl punem in frigider sa se răcească bine de tot ca sa îl putem tăia mai ușor. Eu am folosit o tava rotundă cu diametrul de 22 cm.

  • Crema: Punem untul intr-un castron la temperatura camerei, îl batem un minut, apoi adăugăm zaharul pudra și batem pana se dizolva. Punem crema de brânza, smântâna pentru frișcă, extractul de vanilie și sarea. Și batem pana rezulta o crema pufoasa și omogena.

  • Taiem blatul in 3 părți egale. Împărțim și crema in 3 părți egale și ungem doar interioarele blatului astfel: blat, crema, blat, crema, blat și iar crema. Ornamentam cu afine și felii de lămâie. Simplu, nu-i așa? Hai spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password