Salatele de vara cu fructe in combinație cu brânzeturi, sanatoas ești mai ales gustoase.
Având in vedere ca suntem in plin sezon de fructe și legume, este momentul oportun sa ne vitaminizam. Fructele sunt la maturitate deplina, crescute in maximum sezonului, ar fi păcat sa nu profitam de vitaminele și mineralele, dar și anticianinii responsabili cu pigmenții pielii, țin inima sănătoasă și ne scapă de cancer.
Halloumi este o brânza din amestec de lapte de capra și oaie. Orriginara din Cipru este cu preponderenta consumată in țările mediteraneene și Turcia, dar și de europeni.
Având punctul de topire destul de ridicat este cel mai folosit tip de brânza la gratar sau la tigaie. Poate fi asociata cu multe ingrediente, dar după părerea mea merge de minune in salate alături de fructe și semințe.
Astăzi va prezint o salata de halloumi cu mere camaelizate, migdale și afine.
Spălam salata și o ștergem de apa și o rupem bucăți. Morcovul îl curățăm și îl taiem foarte fin și apoi îl amestecam cu salata. Taiem merele felii mai groase, le tragem la tigaie la foc mare cu o lingura de ulei de măsline, zaharul brun și 2-3 linguri de zeama de lămâie, pana se caramelizeaza. Atenție nu la foc mic sau mediu pentru ca se vor înmuia și nu vor mai avea textura.