Ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână
O ciorbă gustoasă și plină de savoare, așa as răspunde dacă cineva m-ar întreba de ce aș recomanda această ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână.
În general o fac destul de des, însă totul depinde de anotimp, vara o fac cu roșii iar iarna cu smântână. Bine recunosc și vara o fac uneori cu smântână :))))
Dar hai să vedem de ce avem nevoie și despre ce este vorba, însă vă asigur de gustul minunat al acestei ciorbe.
Ingrediente ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână
Mod de preparare ciorbă de fasole verde cu cârnați afumați și smântână:
Curățăm toate legumele, inafară de fasolea verde, le tăiem cuburi și le punem la călit cu ulei și sare.
După 5 minute adăugăm cârnatul tăiat felii de jumătate de centimetru, călim pentru 2-3 minute la foc mic
și adăugăm 1,5 l apă și fierbem cam 20 de minute sau atât cât este nevoie, ca cârnatul să fie gătit (depinde de cârnat)
Adăugăm fasolea verde, cimbrul, piper, oțet de la ardeii iuți (după gust), sare și fierbem pentru 8-10 minute.
Între timp pregătim liezonul: amestecăm gălbenușurile cu smântâna și după ce fasolea a fiert luăm cât mai mult din supă și punem în amestecul de smântână, asta pentru a aduce liezonul cât mai aproape de temperatura din oală. Răsturnăm înapoi în oala și amestecăm 3-4 minute încontinuu.
Tocăm mărarul și punem jumătate în oală.
Servim cu restul de mărar verde tocat.
Simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!