Astăzi facem cel mai bun și mai gustos Burek plăcintă cu brânză sărată.
Pot spune că sunt efectiv îndrăgostit de această plăcintă cu brânză, a fost dragoste la prima vedere, dacă pot spune așa. Și de atunci am făcut-o de ‘n ori și nu cred că vreodată o să mă satur!
Eram în vizită la prietena mea Laura Laurențiu, să fie prin 2010-2011, nu mai știu exact! Sincer până atunci nu știam de burek, decât ce se comercializa prin oraș, însă nu are nici o legătură cu rețeta pe care aveam să o degust la Laura! Foi fine cu umplutură generoasă de brânză, care efectiv se topesc în gură!
Așa că m-am pus si eu pe studiat rețeta, am tot făcut-o de atâtea ori, încât azi nu mai am nevoie de cântărirea ingredientelor, e suficient să am un pachet de foi de plăcintă și într-o clipă burekul e în cuptor.
Inspirația e clar din colecția de rețete ale Laurei Laurențiu cu care niciodată nu am dat greș, indiferent că a fost dulce sau sărat și pe care vi le recomand cu toată încrederea!
Așa este și cu burekul acesta, însă cu puține modificări, și puteți să le aduceți în funcție de gustul dumneavoastră.
Puteti deasemeni să încercați și burekul cu carne tocată deasemeni o rețetă apreciată și testată de cititori.
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Ingrediente pentru umplutură:
Ingredinete pentru liezon:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol încăpător vom pune brânza, ouăle, smântâna și sarea după gust. Amestecăm și dăm deoparte.
Într-un pachet de foi de plăcintă sunt cel puțin 12 foi, maximum pe care eu l-am găsit a fost de 15, asta depinde de brandul pe care îl folosiți. Important e să le împărțim în 3.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt pe care o ungem cu unt, punem foile de plăcintă, unse fiecare cu unt între ele, jumătate din compoziția de brânză, iar un strat de foi unde între ele, a doua jumătate de brânză și deasupra foile rămase unse cu unt.
Pentru liezon amestecăm oul cu smântâna și apa minerală în care punem un praf de sare.
Tăiem burekul pătrate de 5/5 cm, cu un cuțit ascuțit până la baza tăvii, după care turnăm liezonul și dăm l cuptor pentru 40-45 de minute sau până se rumenește deasupra.
Lăsăm să se tempereze, după care tăiem și servim. Acum nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tava 25/35 cm