Miniștrudel cu varză dulce și piper
Aluatul este baza la acest preparat și deși la prima vedere pare destul de complicat, nici nu vă dați seama cât de ușor se face, tot ceea ce trebuie să faceți e să încercați macar o dată, iar dacă nu vă iese, să repetați această operațiune. Însă rezultatul va fi de-a dreptul minunat, încât veți uita de foile din comerț.
Ștrudelul cu varză a venit din dorința de a salva o varză care era pe cale să se strice, așa că am pus-o la călit și în timp ve varza se gătea am făcut aluatul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tăiem varza și o călim cu sare și piper în cei 100 ml de ulei. O lăsăm să se răcească.
Punem într-un vas sau în vasul robotului de Bucătărie toate făina, apa, oțetul și lingurița de sare. Frământăm până obținem un aluat elastic și omogen.
Ungem o folie sau o pungă de congelator cu ulei și punem aluatul în folie și lăsăm aluatul la odihnit pentru 35-40 de minute.
Împărțim aluatul în 10 părți egale și îi dăm forma unei bile. Le punem pe o tavă unsă cu ulei și le acoperim din nou cu o folie, lăsându-le la odihnit pentru încă jumătate de oră.
Întindem fiecare bilă de aluat cât de subțire putem (aproximativ 100/70cm, ungem aluatul cu ulei, punem varză în partea de jos după care rulăm, ungem cu ulei și răsucim. Facem la fel și cu celelalte bucăți de aluat.
Coacem 35-40 de minute sau lână se rumenesc frumos. Și de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!