Această prăjitură de Foi cu miere și cremă de ciocolată cu lapte condensat, este un deliciu potrivit atât pentru iubitorii de miere cât și de cei cărora le place ciocolata.
Întotdeauna am fost încântat de prăjiturile cu foi cu miere și cremă de lapte, fie ea Marlenka, foi cu miere(Albinița) așa că astăzi m-am gândit să fac niște foi cu miere și să le umplu cu cremă de ciocolată, ca doar de acum cred că toată lumea știe că sunt un mare împătimit al ciocolatei.
Am testat ceva vreme crema pentru că acolo aveam reale probleme, însă rezultatul final pot spune că e de-a dreptul magnific, crema de ciocolată cu lapte condensat a ieșit foarte fină și gustoasă. Timpul de pregătire este de maximum 2 ore, însă așteptarea e ceva lungă, pentru că va trebui să stea la frigider sau in vreun loc răcoros pentru câteva ore bune, chiar până a doua zi. (Ar fi indicat)
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și veți obține o prăjitură nemaipomenită!
Deasemeni pentru cei care doresc și alte prăjituri cu foi cu miere, pot încerca:
prajitura Marlenka clasică, rețeta aici sau click pe fotografie.
Marlenka cu cacao, prăjitură traditională armenească cu miere și cremă de lapte, rețeta aici sau click pe fotografie.
Prăjitură cu miere, Albinița – Dulcineea – Foi cu miere și cremă de griș, ca la mama acasă, rețeta aici sau click pe fotografie.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru crema de lapte condensat:
Mod de preparare pentru cremă:
Punem ouăle cu sarea și mierea pe bain marie și le batem până se îngroașă. Mare atenție ca fundul castronului să nu atingă apa care clocotește, deasemeni să aveți grijă ca ouăle să nu se facă omletă! Focul trebuie să fie mic spre mediu. Dacă aveți nenorocul ca ouăle să se “brânzească” nu vă faceți probleme, le mixați cu ajutorul unui robot de bucătărie vertical sau a unui Smoothie marker până obtineți o cremă fină.
Adăugăm untul cubulețe și-l încorporăm în compoziția fierbinte de ouă.
Punem și laptele condensat, cacaua, omogenizăm și dăm la rece pentru minim 2 ore.
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm ingredientele uscate și le punem într-un bol încăpător.
Punem untul cu mierea și zahărul pe foc mic și amestecăm până se topește zahărul și untul.
Lăsăm să se răcească după care încorporăm ouăle.
Turnăm compoziția de ouă peste ingredientele uscate și cu ajutorul unei spatule amestecăm până obținem un aluat destul de moale dar omogen.
Împărțim compoziția în 4 părți egale și le întindem pe foi de copt cu dimensiunea de 27/37 de cm.
Coacem fiecare foaie câte 7-8 minute sau până se rumenesc ușor și musai cum o scoatem din cuptor, o decupăm la dimensiunea de 25/35 cm. Dacă nu le decupăm imediat scoase din cuptor se vor sfărma.
Le lăsăm să se răcească.
Asamblare:
Scoatem crema de la frigider și cu ajutorul unui mixer o batem până lasă ușoare forme la suprafață.
Împărțim crema în 4 părți egale și ungem fiecare foaie, dar și marginile prăjiturii.
Marginile rămase de la decupat le vom sfărma și vom îmbraca prajitura.
Dăm la rece până a doua zi, după care putem tăia și servi musai la temperatura camerei. Spor la treabă și poftă bună! Eu nu am avut răbdare și am tăiat-o după vreo două ore, însă foile nu erau suficient de moi și crema destul de moale, dar a doua zi au fost chiar ceea ce trebuie.