Romaneasca

Salată de icre de crap

Salată de icre de crap Multă lume se ferește să facă salată de icre de crap și nu știu de ce,…

(4.3 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 2,5 kg pastă de măceșe
  • 1-1,2 kg zahăr
  • 1 kg sâmburi de nucă
  • Un praf de sare

Dulceață de măceșe cu nuci – Rețetă…

Îmi aduc aminte exact ziua de 27 Iulie 2018, eram la Pișchia cu prietena mea Laura Laurențiu, aveam un eveniment și…

(4.5 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 3 kg smochine bine coapte
  • 1,5 kg zahăr
  • Sucul de la 3 lămâi medii

Dulceață de smochine, după rețeta de dulceață…

Dulceaţa de smochine , reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă…

(4.5 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 4 kg de mere roșii
  • 500-700 g zahăr sau mai mult după gust
  • 1 l apă

Marmeladă de mere fără amidon, produs tradițional

Anul acesta am fost în Valencia și la micul dejun erau niște cuburi închise la culoare, prima zi am evitat, a…

(4.7 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 2 foi de napolitană întregi
  • 10 albușuri
  • 230g zahăr
  • 80 g făină albă
  • 300 g nucă tocată grosier sau la cutter
  • 500 g rahat tăiat cubulețe mici
  • Coaja de la 2 lămâi
  • Un praf de sare
  • 10 gălbenușuri
  • 250 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 200 g unt

Prăjitură Mozaic cu rahat și nuci în…

Întotdeauna am iubit prăjiturile cu creme și nuci, dar parcă aceasta este una din cele mai bune. Îmi aduc aminte că…

(4.2 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 8 ouă mari
  • 30 g zahăr tos
  • 80 ml ulei floarea soarelui
  • 200 g iaurt gras/ lapte bătut
  • 250 g făină de mălai
  • 100 g făină de grâu
  • 10 g praf de copt
  • 250 g brânză de vaci
  • 600 g telemea de oi mai uscată
  • Sare dacă mai este nevoie
  • Pentru servit smântâna la aprecierea fiecăruia! ;)

Gogoșari în sos de muștar cu miere…

Gogoșari în sos de muștar cu miere – conservați pentru iarnă   Îmi aduc aminte perfect când am mâncat pentru prima…

(4.8 / 5)

Ciorbă de perișoare à la grec

Ciorbă de perișoare à la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare à la…

(4.4 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 200 g făină albă
  • 35 g cacao
  • 3 ouă
  • 170 g zahăr
  • 90 ml cafea fierbinte
  • 170 g iaurt grecesc
  • 95 ml ulei floarea soarelui
  • 100 g ciocolată neagră mărunțită
  • 5 g praf copt (1 linguriță)
  • 2 g bicarbonat de sodiu (1/4 linguriță)
  • Un praf de sare
  • 600 ml lapte
  • 5 Gălbenușe
  • 75 g amidon
  • 200 g zahăr
  • Un praf de sare
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 400 g banane
  • 100 g albușuri cântărite
  • 180 g zahăr
  • 230 g unt cu minim 80% grăsime
  • Un praf de sare

Tort de ciocolată cu cremă patiseră, banane…

Tort de ciocolată cu cremă patiseră de vanilie, banane și cremă de bezea elvețiană, un desert care este rezultatul ce visezi…

(4.7 / 5)

Ciocolată de casă cu cocos, prăjitură cu…

Ciocolată de casă cu cocos, prăjitură cu ciocolată Bounty Azi facem o delicioasă Ciocolată de casă cu cocos, prăjitură cu ciocolată…

(4.5 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 300 g champignon albe și brune
  • 100 g hribi
  • 200 g morcovi
  • 100 g păstârnac
  • 100 g țelină
  • O ceapă albă medie
  • 100 g ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ou
  • 30-40 g făină
  • 1,5 l supă de legume/pui/vită
  • 1 legătură de pătrunjel

Supă de ciuperci cu legume și găluște…

Mi-am propus astăzi să fac o supă de ciuperci cu legume și găluște de făină. Ideală pentru cei care vor sa…

(5 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 500 g gălbiori
  • 4-5 căței de usturoi
  • O ceapa medie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 ml smântâna pentru gătit
  • 2 linguri de muștar
  • O legătura de pătrunjel
  • 100 g faina de mălai
  • 450 ml apa
  • Sare după gust
  • 2 linguri de ulei

Gălbiori cu smântână, usturoi și mămăliguță

Îmi aduc aminte cum in copilărie, alături de bunici mergeam după tot felul de bunătăți prin pădurile din zona Banatului, cum…

(4 / 5)
x

Register

Lost Password