Aripioare si copanele de pui cu lamaie, usturoi si cartofi dulci copti cu rozmarin

( 5 out of 5 )
Loading...
  • 20 mPrep Time
  • 50 mCook Time
  • 1:10 hReady In
Print Recipe

Cine nu iubeste copanelele si aripioarele de pui?! Usor crocante in exterior si moi in interior, lipicioase si de o savoare remarcabila alaturi de usturoi si lamaie. Aceasta reteta este una din preferatele mele in ceea ce priveste copanele si aripioarele, ele fiind cu piele , se vor carameliza iar lamaia nu va face decat sa contrabalanseze gustul divin, usor racoritor si sa nu mai spun de aspectul exterior de o culoare rumenie!
Iar alaturi de un cartof dulce copt cu usturoi si rozmarin, se vor imbina perfect atat in decor cat si in gust. Fiind o reteta usoara, cu ingrediente la indemana oricui, sunt convins ca oricine va reusi sa duca reteta la bun sfarsit fara a intampina nici un fel de problema, mai ales ca este descrisa pas cu pas.
Asadar sa ne apucam de treaba! 🙂

Ingrediente

  • Pentru aripioare si copanele
  • Pentru cartofii dulci copti

Step by step method

  • Curatam ceapa si o taiem sferturi. Spalam bine cartofii dulci, astfel incat sa nu ramana pamant, ii taiem in doua, ii stergem bine cu un prosop de bucatarie, sa ramana cat mai uscati. Ii condimetam cu sare, punem usturoiul cu tot cu coaja, ceapa si rozmarinul, apoi ii bagam intr-o tava la cuptor, aproximativ 40 de minute pana capata o culoare rumenie si bineinteles sa fie si copti.

  • In timp ce cartofii sunt la cuptor, spalam aripioarele si copanelele, le stergem cu un servet de bucatarie, radem coaja de la lamaie pe razatoarea mica, stoarcem lamaia si taiem patrunjelul marunt. Punem pulpele intr-un castron, adaugam coaja si zeama de lamaie, fulgii de chilli, sarea, uleiul si patrunjelul.

  • Le amestecam bine, dupa cum se vede in fotografie si apoi le punem intr-o tava la cuptor pentru 45-50 de minute., la 180 de grade, intorcandu-le dupa jumatate din timp, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.

  • Montam pe farfurie dupa plac, eu am pus o aripioara si o copanea. Va doresc spor la lucru si pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide