Baghete crocante cu telemea și semințe
Zilele trecute, îmi bate curierul la ușă…surpriză, cei de la Dr Oetker s-au gândit să îmi îndulcească ziua și mi-au trimis un kit cu noile mixuri de bază și niște accesorii super mișto pentru bucătărie, așa că m-am pus pe treabă și am conceput câteva rețete pentru dumneavoastră, astăzi am pregătit niște baghete crocante cu telemea și semințe. Ingredientele pentru rețetă au venit frumos ambalate într-o pungă de hârtie care este concepută special pentru a păstra prospețimea, dar și cu câteva sugestii de preparare.
Eu am ales să merg pe ideile mele, însă dumneavoastră le puteți pune în aplicare după preferințe, gust și imaginație.
Rămâneți alături urmează lista cu ingrediente și modul de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem într-un castron încăpător conținutul unui plic de mix pentru sărățele sau covrigei, 120 g din cantitatea totală de telemea, untul, smântâna și un gălbenuș. Frământăm până obținem un aluat elastic și omogen.
Pe un plan de lucru presărat cu făină intindem aluatul cu o dimensiune de 60/40 cm, ungem cu ou, presarăm telemeaua rămasă și cu ajutorul unui pinten tăiem aluatul pe lățime astfel încât să obținem 20 de fâșii.
Presarăm semințele și aducem fiecare fâșie spre baza de jos a aluatului întorcând prin răsucire aluatul astfel încât să vină peste tot cu partea cu semințe și telemea, exact ca in poză.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem baghetele răsucind de 2-3 ori fiecare fâșie, o ungem cu ou și le dăm la cuptor 18-20 de minute sau până se rumenesc ușor.
Le lăsăm să se răcească, asta în caz că apucă, și spun asta pentru că la noi au fost devorate aproape instant, bine că am reușit să le fac pozele. 😂 Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!