Am testat în fel și chip aceste batoane Snickers făcute în casă, ba caramelul era prea lichid, ba prea tare, ba nu știu cum, dar azi după această rețetă au ieșit perfecte!
Snickers, un dulce care ne place, astăzi pregătim prăjitură Snickers făcută, în casă, o rețetă simplă și delicioasă.
Nu știu dacă vi se pare greu sau nu, dar nu e greu deloc. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare, atenție și să respecți cu strictețe pașii rețetei, totul pentru o reușită de 100%.
Are în componență 4 straturi, și la două dintre ele folosim sosul caramel făcut în casă, rețetă pe care o găsești aici:
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare pentru niște batoane Snickers delicioase.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Pentru blat:
Ingrediente pentru stratul de marshmallows:
Ingrediente pentru stratul de caramel cu arahide:
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
Mod de preparare pentru blat:
Într-un castron vom pune făina de migdale, untul, untura, zahărul brun, laptele, mierea, extractul de vanilie și un pic de sare. Cu ajutorul unui mixer vom omogeniza compoziția până se spumează și se topește zahărul.
Tava folosită 25/37
Adăugăm făina și cu ajutorul unei linguri de lemn o vom încorpora în compoziție.
Punem totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, netezim și uniformizăm aluatul. Băgăm la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade sau până capătă o culoare ușor brună.
Mod de preparare pentru stratul de marshmallows:
Punem gelatina la hidratat în apa rece.
În caramelul fierbinte adăugăm bomboanele de marshmallows, gelatina hidratată și topită și amestecăm până se omogenizează. Turnăm cât este fierbinte peste blat și punem la frigider pentru jumătate de oră.
Mod de preparare pentru stratul de caramel cu arahide:
Punem gelatina la hidratat în apa rece.
Punem gălbenușurile în caramelul la temperatura camerei și punem pe foc mediu amestecând în continuu până începe să fiarbă, timp în care se îngroașă.
Dăm jos de pe foc și adăugăm arahidele zdrobite și gelatina hidratată și topită. Lăsăm la temperat și turnăm in tavă peste stratul de marshmallows. Punem din nou la frigider pentru jumătate de oră.
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată:
Punem smântâna într-o oală și o punem la foc, când începe să clocotească, adăugăm ciocolata și o încorporăm in smântână până la omogenizare. Turnăm peste stratul de caramel cu arahide și dăm pentru ultima dată la frigider pentru minim 3 ore.
Tăiem Cu un cuțit de pâine cu dinți după preferințe, eu am tăiat-o în 35 de bucăți.
Nu chiar simplu, dar nici ieșit din comun, însă foarte aproape de gustul original Snickers. Acum vă las să vă apucați de treabă, dar nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Laura Laurentiu
Asta-i o chestie super tare și perfect logică. Da, așa nu mai curge stratul de caramel. Congrats!
chefnicu
Mulțumesc Laura! Să fim sănătoși și să ne vedem cu bine!
Georgiana Deak
Buna ziua! Ce se intampla cu untul din blat? Presupun ca se amesteca la inceput cu faina de migdale. Sau?