Biscuiți Amaretti cu migdale fără faină – Rețetă fără gluten

( 4.9 out of 5 )
Loading...
Biscuiți Amaretti cu migdale fără faină - Rețetă fără gluten
  • -60 bucServings+
  • 10 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 40 mReady In
Print Recipe

Biscuiți Amaretti cu migdale fără faină – Rețetă fără gluten

Că mulți mulți dintre dumneavoastră îmi cer rețete fără gluten, astăzi facem niște biscuiți Amaretti cu migdale fără faină, delicioși și foarte simpatici.

Sunt atât de buni, ușor crocanți de se fărâmă în gură iar ciocolata neagră, fructele uscate si fisticul copt nu fac decât să întregească simfonia de gusturi, arome si texturi.

Biscuiți Amaretti cu migdale fără faină - Rețetă fără gluten

Avem nevoie de câteva ingrediente și de poftă de lucru, dar ce nu facem noi pentru un deliciu care să ne bucure inima și ochii, nu-i așa?!

Ingredientele sunt putine și nu necesită o îndemânare de cofetar, așadar pot fi pregătiți și de cei mai puțin îndemânatici într-ale prajituritului iar dacă vei respecta cantitățile și modul de preparare cu sfințenie îți vor ieși niște biscuiți gustoși, aspectuoși și foarte drăguți.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar si a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată 😍😍😍

Biscuiți Amaretti cu migdale fără faină - Rețetă fără gluten

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Biscuiți Amaretti cu migdale fără faină

Ingrediente biscuiți:

  • 250 g migdale fără coajă, eu am folosit fulgi
  • 220 g zahăr tos
  • 2 albușuri de ou
  • Un praf de sare
  • 1 lingură esență de migdale

Ingrediente pentru decor:

  • 300 g ciocolată cu 70% cacao
  • Câțiva boboci de trandafir uscați
  • 30 g fistic copt
  • 20 g fructe uscate, eu am avut afine, dar puteți folosi orice fruct uscat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm 3 tavi cu hârtie de copt.

Punem migdalele cu 20 de grame de zahăr într-un robit de Bucătărie și le măcinăm până obținem făina de migdale.

Punem migdalele

Adăugăm 100 de g zahăr tos peste migdalele măcinate și dăm deoparte.

Adăugăm 100 de g de zahar

Batem albușurile cu praful de sare și când începe să se formeze bezeaua adăugăm treptat zahărul și mixăm în continuare până se dizolvă complet.

Batem albușurile

Adăugăm treptat compoziția de migdale peste bezea, o încorporăm cu mișcări largi de sus în jos, iar la ultima parte de migdale adăugăm și esența.

Adăugăm treptata compoziția de migdale

Turnăm cu ajutorul unui sac cu șpriț cu forma rotundă aveline cât se poate de înalte cu un diametru similar unui bănuț de 50 de bani, cu spațiu între ele de minim 3 cm.

Turnăm cu ajutorul unui sac

Dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până se rumenesc ușor. În acest timp nu deschidem deloc cuptorul. Le lăsăm să se răcească în tăvi.

Dam la cuptor

Finalizare:

Topim ciocolata pe bain marie.

Tocăm fisticul grosier.

Desfacem petalele de pe bobocii de trandafir.

După răcirea completă a biscuiților îi transferăm pe un grătar trasăm linii longitudinale subțiri de ciocolată și cât este încă moale ciocolata presărăm fisticul, petalele de trandafir și fructele uscate.

Biscuiți Amaretti cu migdale fără faină - Rețetă fără gluten

Lăsăm să se întărească ciocolata și apoi sunt gata de servit, simplu, rapid, gustos și gluten free 🙂

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide