Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval – ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -8 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval – ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval – ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

De multe ori ne rămâne pâine, pentru că ne-am obișnuit să mâncăm doar pâine proaspătă, deși ar fii mult mai sănătos să o consumăm a doua zi după coacere.

Și pentru că și eu fac parte din acea categorie de oameni care cumpără destul de multă mâncare, inevitabil îmi rămâne și mi-e îndeajuns cât să mai hrănesc câteva guri. Așa că de astăzi am să încerc să cumpăr cât mâncăm în familie și să nu mai facem risipă.

Și cum după sărbători mi-a rămas destul de multă pâine, am găsit o modalitate extraordinară de a îi da o nouă viață.

Având în vedere că din cozonac și croissante am făcut budincă de croissante cu merișoare și migdale, am zis că de ce nu as face la fel cu pâinea și mezelurile ce mi-au rămas.

Am adunat repede de prin frigider mușchiul de porc afumat, cașcavalul, câteva roșii și am pus de o budincă pe care am servit-o la micul dejun, iar ce ne-a rămas am luat-o pe post de pachet la servici.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și micul dejun, dar și o gustare poate fi gata în jumătate de oră.

Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.



Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval – ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 400 ml lapte
  • 200 g smântână dulce de gătit cu 32% grăsime
  • 300 g cașcaval/ cheddar/ ementaler
  • 300-350 g șuncă presată(pui,porc ce va place)/ muschi File afumat/ prosciutto, etc
  • O pâine de 500 g mai uscată
  • 5-6 roșii cherry
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem ouăle cu laptele, smântâna, sare și piper într-un bol și omogenizăm.

 

Taiem pâinea felii de 1 centimetru și așezăm jumătate din felii ca prim strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărăm jumătate din cantitatea de cașcaval dată pe răzătoarea cu ochiuri mari și feliile de șuncă.

Venim cu al doilea strat de pâine felii și turnăm compoziția de ouă.

Punem cașcavalul rămas și presăm ușor astfel încât pâinea să absoarbă cât se poate de mult din lichid.

Tăiem roșiile felii și le punem deasupra.

Punem tava în cuptor și coacem pentru 35-40 de minute. Scoatem afară și lăsăm 15-20 de minute la temperat, după care putem tăia și servi. Spor la treabă și poftă bună.

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 30/25 cm, însă poate varia în funcție de cât de aerate sunt feliile, important e sa aveți 2 straturi.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password