Cârnați proaspeți cu ceapă caramelizată

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -3 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Cârnați proaspeți cu ceapă caramelizată

Azi facem o rețetă mai aparte cu cârnați proaspeți cu ceapă caramelizată

O gustare rapidă, un prânz sau chiar o cină gata în mai puțin de jumătate de oră. Ai nevoie de câteva ingrediente și mancarea este gata.

Totul a pornit de la niște cârnați proaspeți pe care i-am primit de la niște prieteni veniți în vizită pe la mine. Și cum de grătare vara asta am cam tot avut parte, am zis să fac altceva cu ei, însă în cămară nu prea aveam cine știe ce ingrediente… i-am pus la fiert și după ce lichidul s-a evaporat, pe foc domol sub capac i-am fript ușor. Apoi am luat niște ceapă roșie și de aici a pornit totul, au ieșit atât de buni încât abia aștept să îi refac. Gust ușor de rumeneală cu ceapă caramelizată ușor, dar foarte ușor acrișoară datorită vinului și oțetului balsamic, am servit un prânz de poveste. Alături am pus niște cartofi copti cu lămâie, usturoi și pătrunjel, rețeta aici sau click pe fotografie.

Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor, dar și modul de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg


Cum pregătim rețeta de Cârnați proaspeți cu ceapă caramelizată


Ingrediente:

  • 6 bucăți de cârnați proaspeți de 120-150 g bucata
  • 30 ml ulei vegetal
  • 300 g ceapă roșie
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 50 ml vin alb/roșu sec
  • 100 ml oțet balsamic
  • 1-2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • Sare și piper după gust, dacă mai este necesar

Mod de preparare:

Într-o tigaie încinsă punem un pic de apă, uleiul și Cârnații. Îi fierbem pentru început apoi după ce scade tot lichidul îi frigem la foc mic până se rumenesc, înțepându-i cu ajutorul unei scobitori din loc în loc. Când sunt gata îi scoatem afară și lăsăm deoparte pentru câteva minute, timp în care ne apucăm de ceapă.

Curățăm ceapa roșie și o tăiem felii grosuțe. O punem în grăsimea rămasă de la friptul cârnaților și o călim la foc potrivit pentru 3-4 minute.

Adăugăm un praf de sare, zahărul și continuăm să gătim până se topește zaharul și se elimină excesul de apă.

Adăugăm Cârnații, vinul, cimbrul și oțetul balsamic. Fierbem la foc mic, întorcând din când în când Cârnații de pe o parte pe cealaltă, până obținem consistența unui sos.

Merg de minune ca atare sau însoțiți de o garnitură de cartofi piure, cartofi la cuptor sau cartofi zdrobiți. Simplu, rapid și gata în 20 de minute.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password