Un deliciu atât rece cât și cald, acest Ceai rece de cătină cu mere și ghimbir este sănătate curată.
Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută pentru faptul ca ne ofera unele dintre cele mai nutritive fructe din lume. Deosebit de bogată în antioxidanti și vitamine, are un profil nutrițional impresionant, care contribuie la fortificarea chiar regenerarea întregului organism.
Cătina a fost folosită timp de mii de ani pentru a trata diferite afectiuni, fiind considerată de In asiatici dar și de ruși un adevărat panaceu. Denumită uneori și fructul sfânt al munților Himalaya, este un ingredient popular in remediile ayurvedice si tradiționale chineze.
Deși poate că nu este la fel de populară ca fructele de goji, boabele de cătina aduc organismului beneficii foarte similare ale multor alte fructe.
Bogată în vitamine C și betacaroten este una din cele mai bune metode de ați întârzii sistemul imunitar și de a te îmbolnăvi, de a reduce colesterolul rău și multe altele.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dăm merele pe răzătoarea cu ochiuri mari și le stoarcem bine printr-o sită fină. Vom folosi doar sucul iar pula de mere o puteți folosi la o prăjitură cu mere, rețeta aici.
Stoarcem lămâia și dăm deoparte sucul.
Punem fructele spălate de cătină împreună cu ghimbirul în apă la fiert pentru 2-3 minute.
Cu ajutorul unui blender vertical le mixăm prin pulsare de câteva ori, tocmai pentru a nu fărâma și sâmburii.
Trecem amestecul obținut printr-o sită fină și presăm astfel încât să extragem cât mai mult suc.
Spălăm cojile obținute cu puțină apă astfel încât să extragem tot gustul din fructe.
Adăugăm sucul de la lămâie și mere. Fierbem timp de 3-4 minute împreună cu după care adăugăm mierea. Eu am mai adăugat și o bucată de ghimbir că celălalt pus nu prea a ieșit din el și l-am lăsat înăuntru la infuzat.
Dacă dorim să îl păstrăm și pentru iarnă, turnăm în recipiente sterilizate și punem în prosoape (haine, astfel încât să se răcească treptat) după care punem în cămară.
Servim rece sau cald după plăcere, spor la treabă și să vă fie de sănătate!
Pentru multe alte rețete, găsiți în secțiunea gem, dulceață și siropuri sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.