Chec cu nuci și banane – Rețetă de post

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -8 pServings+
  • 20 mPrep Time
  • 50 mCook Time
  • 1:10 hReady In
Print Recipe

Chec cu nuci și banane – Rețetă de post


Chec fin cu arome intense de banane și nuci coapte, este atât desertul ideal pentru iubitorii de banane dar merge de minune  și la micul dejun! Da, este vegan, deci de post, nu conține nici pe departe unt, lapte sau ouă.

Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, veți obține un desert excelent, modul de preparare fiind foarte simplu, motiv numai bun să mai faci ceva dulce în zilele de post.

Intotdeauna bananele au fost îndrăgite de cei mici dar în egală măsură și de cei mari, nucile nu fac decât să completeze tabloul perfect al unui desert!

Textură fină și aerată, ușor umed, cu bucăți de banane, crustă crocantă de nuci coapte, parcă sună prea bine pentru un desert, nu-i așa? Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și vă garantez că va fi unul din checurile preferate ale familiei!

Ingrediente:

  • 200 g făină albă
  • 10 g amidon alimentar de porumb
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 250 g banane, mai verzi dacă se poate (doar banane fără coajă)
  • 100 g zahăr tos
  • 220 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 75 ml ulei vegetal
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 60 g nucă tocată grosier
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură oțet de mere

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate. (Făina, amidonul, pragurile de copt, bicarbonatul și jumătate din cantitatea de nucă)

Punem  zahărul, coaja de lămâie, praful de sare, laptele, uleiul, extractul de vanilie și cu ajutorul unui tel sau a unui mixer de mână batem până se topește zahărul.

Punem ingredientele uscate și oțetul de mere peste cele umede și încorporăm bine astfel încât să nu mai avem urme de făină.

Decojim și tăiem bananele odată pe lung, astfel încât să obținem două jumătăți, apoi le tăiem felii groase de 7-8 milimetrii.

Încorporăm bananele în aluat, turnăm într-o tavă de chec, presărăm nuca rămasă și coacem 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem afară și o lăsăm să se răcească pe un grătar. Tăiem felii și servim alături de o cană de lapte sau dimineata alături de o cafea Simplu, gustos, rapid și vegan (de post)

Tips & variations

  • Dimensiune tavă de chec 10/25 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide