Azi facem un Chec de post cu lămâie – Rețetă vegană potrivită pentru toți cei care țin post sau care au intoleranța la lactoză, ouă sau grăsimi animale.
Checul de post cu lămâie este o prăjitură delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru a fi savurată în timpul postului sau în orice altă ocazie.
Acesta are o textură moale și suculentă, cu un gust răcoritor de lămâie. Ingrediente precum făina, zahărul, uleiul vegetal și coaja și sucul de lămâie se combină armonios pentru a crea o aromă revigorantă și plină de prospețime.
Poate fi servit alături de o ceașcă de ceai sau cafea, fiind apreciat de toți cei care îl gustă.
Ingrediente:
Ingrediente pentru glazura de lămâie:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetam o tavă de chec cu hârtie de copt cu dimensiunea de 23/9 cm.
Într-un castron punem făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, coaja de lămâie, zahărul și amestecăm.
Adăugăm apa, uleiul, oțetul de vin și omogenizăm cu ajutorul unui tel.
Turnăm într-o tava de chec tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet pe un grătar.
Mod de preparare cu pentru glazură:
Într-un castron punem sucul de lămâie împreună cu zahărul pudră și omogenizăm.
Turnăm glazura peste checul rece și radem puțină coajă de lămâie. Nivelăm cu o spatulă și lăsăm să se întărească.
După vreo 2 ore poate fi tăiat și servit.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.