Din legume putem reproduce aspectul produselor din carne sau lactate, bineînțeles cu gustul aferent vegetalelor folosite, diverse produse cu un conținut bogătașei proteine,glucide ori grăsimi și de cele mai multe ori mult mai sănătoase decât cele de origine animală.
Astăzi am făcut cheddar de post din numai două ingrediente, morcov și caju, plus sare, iar rezultatul a fost spectaculos. L-am folosit pentru cartofii cu broccoli gratinați de post, rețetă pe care o găsiți aici sau sau click pe fotografie
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare al acestuia.
Pentru alte retete de post, simple, rapid de făcut dar și gustoase click aici sau pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm morcovul, îl spălăm și-l tăiem rondele mai grosuțe.
Îl punem într-o crăticioară cu apă la fiert. Apa nu trebuie să depășească un deget, deasupra morcovilor.
Când morcovii sunt fierți bine, oprim focul și adăugăm caju-ul, apoi lăsăm să se răcească complet.
Punem morcovii cu caju-ul într-un blender și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă asemeni unui sos de cheddar. Dacă este prea gros, mai adăugăm apă din cratița unde au fiert morcovii.
Simplu, rapid, gustos și mai ales sănătos, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!