Azi facem vestitul și clasicul cheesecake cu caramel, ciocolată și sare. Ilegal de bun!
Pentru iubitorii de caramel, această prăjitură va fi un colțișor de rai. Combină gustul inconfundabil al caramelului, cu prospețimea brânzei, nelipsita ciocolată și ușoare tente sărate de la fulgii de sare presărați deasupra. Pentru că am în jurul meu o grămadă de iubitori ai caramelului și pentru că cheesecake-ul e un desert extrem de popular și căutat acum, m-am gândit să aduc în fața dumneavoastră o rețetă care să le îmbine pe amândouă. E bun, e dulce, e ușor sărat și să vă mai spun ceva, nu ocupă mult loc în frigider pentru că nu prea apucă să stea mult acolo!
Dacă v-am făcut curioși, vă las în continuare Ingredientele necesare si modul de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru baza de biscuiți:
Ingrediente pentru crema de brânză:
Ingrediente pentru stratul de caramel:
Ingrediente pentru stratul de ciocolată
Mod de preparare pentru baza de biscuiți:
Preîncălzim cuptorul la 130 de grade Celsius.
Măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul care musai să fie la temperatura camerei.
Turnăm compoziția în tava rotundă cu diametrul de 24 cm și cu pereți detașabile, căptușim pereții tăvii la aproximativ 4,5-5 cm înălțime și apăsăm ușor cu dosul unei linguri astfel încât să facă priză. Dăm la rece.
Mod de preparare pentru crema de brânză:
Punem toate Ingredientele într-un castron și amestecăm cu ajutorul unui tel până se topește zahărul și compoziția este omogenă.
Turnăm compoziția peste biscuiți și punem la cuptor pentru 90 de minute. Scoatem tava din cuptor și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru stratul de caramel:
Punem zahărul intr-o crăticioară pe foc mic rotind din când în când până se topește complet și capătă o culoare frumoasă. Când spun rotind înseamnă a mișca brusc cratița astfel încât să se amestece singur. (Sper că am fost înțeles 😊)
Adăugăm untul, oprim focul și amestecăm într-una până se încorporează perfect.
Punem și smântâna, pornim din nou focul pe mic, atât cât să pâlpâie și fierbem 8-10 minute amestecând din când în când. Dăm deoparte să ajungă la temperatura camerei.
Când s-a răcit cheesecake-ul turnăm stratul de caramel, nivelăm si dăm la rece.
Mod de preparare pentru stratul de ciocolată:
Punem toate ingredientele într-un bol și pe bain marie sau la microunde le topim până obținem o consistență omogenă si cremoasă. Lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Turnăm peste stratul de caramel, presărăm fulgii de sare si lăsăm să se întărească si ciocolata.
Tăiem si servim! Simplu, rapid si gustos!