Cheesecake cu lime și căpșuni în stil fraisier

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Cheesecake cu lime și căpșuni în stil fraisier
 • -12-16 pServings+
 • 30 mTimp de preparare
 • 0 mTimp de gatire
 • 30 mGata in
Print Recipe

Cheesecake cu lime și căpșuni în stil fraisier

Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu lime și căpșuni în stil fraisier, o combinație potrivită sezonului și nu numai.

Cheesecake cu lime și căpșuni în stil fraisier

 

Este atât de răcoritor și aromat încât îți vine să mănânci și tava. Și când stai și te gândești la ce ingrediente se folosesc, nici nu ai zice că e mega delicios și de ce nu și aspectuos. E drept că aveam poftă de ceva bun și răcoritor iar prin grădină aveam câteva căpșuni la care mă uitam de câteva zile și uite că azi le-am pus în valoare și le-am folosit alături de lime într-un cheesecake fără coacere.

Vă spun fără falsă modestie că a fost atât de apreciat de întreaga familie, dar și de prieteni. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Cheesecake cu lime și căpșuni în stil fraisier

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cheesecake cu lime și căpșuni în stil fraisier?

Ingrediente:

 • 400 g biscuiți digestivi
 • 175 g unt cu 80% grăsime
 • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
 • 1 kg de brânză dulce cremoasă
 • 300 g smântână pentru frișcă din lapte cu 35% grăsime
 • 70 g zahăr pudră
 • 3 lime
 • 200-250 g zahăr tos
 • 1 linguriță extract de vanilie
 • 30 g gelatină
 • 250-300 g căpșuni proaspete
 • Un praf de sare

Mod de preparare:

Tapetăm marginile unei tăvi cu fund detașabil cu  folie de acetofan sau de prospețime. Folie de acetofan este acel “plastic” pe care îl vedeți de primprejurul torturilor sau al prăjiturilor.

Dăm coaja de lime pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi le stoarcem.

Mod de preparare pentru frișcă:

Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul în care vom avea nevoie de ea.

necunoscut_1.jpg

Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de Bucătărie până ajung la consistența pesmetului.

Adăugăm scorțișoara și untul topit, amestecăm bine ca să absoarbă bine untul și sa fie omogen. Nu măcinați prea mult căci stratul nu va mai deveni fraged și se va întări.

amestecam biscuiți cu untul

Turnăm compoziția într-o tavă cu diametrul de 26 de cm și presăm ușor, atât cât să se uniformizeze și să se lege. Dăm la rece.

Într-un castron vom pune brânza dulce, zahărul, coaja de lime, extractul de vanilie, praful de sare și le amestecăm până se topește zahărul și sarea.

Punem brânza cu coaja de lime, zaharul

Cântărim sucul de lime obținut și completăm până la 150 de mililitri cu apă, iar în acest lichid vom pune gelatina la hidratat pentru 10 minute.

Hidratăm gelatina

Când zahărul din crema de brânză este topit punem gelatina la topit pe bain marie sau în cuptorul cu microunde până se topește complet și se înfierbântă ușor. 

Spălăm căpșunile le tăiem codițele, le ștergem de apă cu un șervet de bucătărie iar apoi le tăiem longitudinal în jumătate. Tapetăm marginea tăvii cu jumătățile de căpșuni având grijă ca partea tăiată să o punem spre exterior.


Turnăm gelatina peste crema de brânză și amestecăm rapid, astfel încât să nu facem cocoloașe de gelatină.

Încorporăm gelatina

Încorporăm frișca în 2-3 tranșe amestecând după fiecare cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi de jos în sus.

Încorporăm treptat frisca

Asamblare:

Turnăm compoziția de brânză peste stratul de biscuiți și distribuim uniform crema, nivelăm și dăm la rece până a doua zi. Decorăm după preferințe, eu am pus un jeleu de căpșuni dar merge bine și ciocolată sau altele. Spor la treabă și poftă bună!

Cheesecake cu lime și căpșuni în stil fraisier

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password