Cheesecake cu Oreo și căpșuni, fără coacere

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 1:20 hTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Cheesecake cu Oreo și căpșuni, fără coacere

Cheesecake cu Oreo și căpșuni, fără coacere, Un desert de zile mari, aromat, cremos și cu baza crocantă din faimoșii biscuiți Oreo.

Mai răcoritor și mai bun ca un cheesecake cu Oreo și căpșuni, fără coacere în această perioada a anului, când căpșunile sunt din abundență ar fi păcat să nu profităm de ele. Mai ales că și zilele sunt tot mai călduroase, iar ca să pornim cuptorul începe să devină tot mai de nedorit.

Eram în piața volantă și când am văzut căpșunile eram sigur că sunt din import și că nu au nici un gust, așa că m-am resemnat, însă in drumul meu printre tarabe, efectiv am simțit mirosul parfumat al căpșunilor și efectiv am făcut cale întoarsă. În continuare sceptic, am întrebat de unde sunt, la care răspunsul a venit promt și foarte convingător, “din solarii de la noi, puteți gusta dacă doriți” și nu am stat pe gânduri, am luat o căpșună, apoi 2 kg. 😂😂😂 Erau atât de gustoase și de aromate, încât nu îmi venea să cred și spun că erau, pentru că în acest moment nu mai există nici urmă de ele.

Am dat fuga la prăvălie de am mai luat cele necesare și m-am apucat de treabă, dintr-o parte am făcut spumă de căpșuni, în stil italian, rețetă pe care o veți găsi detaliată pas cu pas aici și din cealaltă parte am încropit un minunat cheesecake.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor so modul de preparare, iar rezultatul va fi pe placul întregii familii.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Cheesecake cu Oreo și căpșuni, fără coacere

Ingredinete pentru blat:

  • 260 g biscuiți Oreo
  • 50 g unt topit

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 900 g cremă de brânză Philadelphia
  • 150 g smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 20 g gelatină
  • 300 g căpșuni proaspete
  • 150 g zahăr tos
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente pentru jeleul de căpșuni:

  • 500 g căpșuni proaspete plus extra pentru decor
  • 100 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 20 g gelatină
  • Zeama de la o lămâie

Mod de preparare pentru blat:

Într-un robot de bucătărie punem biscuiții și îi mixăm până obținem o compoziție asemănătoare pesmetului.

Adăugăm untul topit, amestecăm.

Turnăm compoziția de biscuiți într-o tavă rotundă cu inel detașabil cu diametrul de 24 de cm. Dăm la rece.

Mod de preparare pentru crema de brânză:

Într-o crăticioară tăiem căpșunile cuburi de 1/1 cm, adăugăm zahărul, zeama de lămâie. Punem cratița la foc mic și fierbem câteva minute până lasă fructele suc.

Scoatem 100 ml de suc de căpșuni și-l lăsăm să se tempereze după care punem gelatina la hidratat.

Continuăm să fierbem fructele în continuare până se reduce și obținem consistența unei dulceți. Dăm deoparte să se tempereze.

Cum se bate frișca:

Batem frișca până  lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.

D9CD8CA4-6574-43E6-840F-C518085AF1F3.jpeg

Punem într-un bol încăpător crema de brânză, dulceața de căpșuni, 100 g din cantitatea totală frișca bătută, gelatina hidratată și încălzită puțin(atât cât să fie topită) și mixăm scurt cu ajutorul unui robot de bucătărie atât cât să se omogenizeze compoziția.

Turnăm compoziția peste biscuiți și dăm la rece.

Mod de preparare pentru jeleul de căpșuni:

Punem gelatina la hidratat în 100 de mililitri de apă rece.

Spălăm căpșunile, le tăiem cuburi, le punem cu zahărul și zeama de lămâie într-o crăticioară la foc mic și fierbem la foc mic pentru 3-4 minute.

Adăugăm gelatina hidratată și cu ajutorul unui blender mixăm până obținem o compoziție omogenă. Lasăm să se tempereze.

Când compoziția ajunge la temperatura camerei o turnăm peste cea de brânză și lăsăm la frigider pentru minim 4 ore sau ideal până a doua zi.

Ornăm cu frișca rămasă și cu câteva jumătăți de căpșuni.

Cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire înmuiat într-un bol cu apă caldă tăiem felii și servim. Spor la treabă și poftă bună.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password