Chifteluțe de somon la cuptor

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Chifteluțe de somon la cuptor
  • -30 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Chifteluțe de somon la cuptor

Nu mă gândeam vreodată că am să fac chifteluțe de somon la cuptor, dar uite că minunea s-a întâmplat.

Chifteluțe de somon la cuptor

La muncă de fiecare dată după filtrarea somonului rămân cu destul de multe căzături și de fiecare dată le arunc intr-o tigaie și trântesc un mujdei de usturoi peste ele și gata. Dar azi având ceva mai mult timp la dispoziție m-am pus pe treabă și am făcut aceste chifteluțe extraordinare de somon cu exact ceea ce am avut prin Bucătărie. Rezultatul… fantastic, parcă nu mai mâncasem niciodată somon și aproape că ne-am bătut pe ele, bine că am apucat să le pozez că altfel nu mai ajungeau pe blog 🤣🤣🤣

Ingredientele sunt simple, relativ decente ca și preț, dar extraordinar de gustoase și merg de minune atât reci cât și calde alături de o dulceața de ardei iute, un piure de cartofi sau chiar cu o mămăliguță fierbinte și un mujdei proaspăt de usturoi. Iar bălesc și cred că de când am început să scriu la rețetă am apă în gură, dar nu vă mai rețin, vă las rețeta mai jos alături de lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.

Chifteluțe de somon la cuptor

Pentru multe alte rețete cu pește click aici sau pe fotografie.

Salata de pastrav afumat

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem chifteluțe de somon la cuptor?

Ingrediente:

  • 1 kg File de somon
  • 1 legătură de ceapa verde
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 ouă
  • 100-130 g pesmet
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Dăm somonul prin mașina de tocat carne pe sita cu ochiuri mari sau dacă aveți răbdarea necesară îl puteți toca la cuțit, așa cum am făcut și eu.

Tocăm mărunt usturoiul și pătrunjelul.

Tăiem felii subțiri doar frunzele de la ceapa verde.

Punem toate ingredinetele într-un castron și omogenizăm. Pesmetul adăugați-l treptat, se poate să nu fie nevoie de tot.

Punem toate ingredientele ingr-un Castron

Împărțiți compoziția în cât de mari doriți să fie chifteluțele. Eu am împărțit în 30 de bucăți.

Cu mâinile ușor umezite dați formă de bile și așezati pe tăvi. Coaceți aproximativ 15-16 minute, dacă vă plac mai suculente sau până în 20 dacă doriți să fie mai bine coapte.

Asazam pe tavi

Simplu, rapid și sănătos! Așadar spor și sa va fie de folos.

Chifteluțe de somon la cuptor

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password