Chifteluțe la cuptor, rețetă rapidă și sănătoasă
Întotdeauna ne propunem să mâncăm cât se poate de sănătos, însă parcă nu ne iese de fiecare dată așa cum ne propunem și mai scăpăm la poftele inimii.
Așa pățesc de fiecare dată, îmi propun ca de mâine să mănânc mai echilibrat, mai sănătos, mai fără grăsimi sau fără zahăr, dar nu știu cum de aproape fiecare dată nu se potrivește socoteala de acas cu cea din târg!
Astăzi o prietenă m-a rugat să îi fac niște chifteluțe și fiind destul de cald afară, timpul limitat am zis că singura opțiune viabilă să le termin în timp și să scap de căldură și de miros este să le bag la cuptor și bine am făcut! Timpul alocat a fost înjumătățit, mirosul din casă aproape inexistent, unde mai punem că nu au nici un gram de grăsime extra față de grăsimea care se găsește în mod normal în carne.
Pentru alte rețete interesante cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 210 de grade.
Curățăm usturoiul și îl trecem prin presa de usturoi sau îl tocăm foarte mărunt.
Punem carnea tocată într-un vas peste care punem restul ingredintelor. Amestecăm bine până la omogenizare.
Porționăm 20-25 de chifteluțe și le facem bile.
Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le introducem la cuptor pentru 18-20 de minute.
Simplu, rapid, sănătos și gustos! Acummvă las să vă apucați de treabă, spor!