Efectiv mi s-a făcut dor de Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă, profiterol sau cum vreți să îi spuneți și cum să trăiesc cu gândul la ele, la faptul că într-o oră sunt și gata de mâncat?! Și ca totul să fie bine, am zis că ar fi fain să am multe, așa că le-am făcut în porție diblă și nu, nu este nici o inginerie, compoziția pusă în tăvi fiind mai puțină, gustul și forma rămânând la fel.
De dimineață, am pus repede laptele cu apa, untul, făina și am făcut aluatul, în timp ce ele s-au copt am făcut crema și deja treaba era mai bine de jumătate făcută. Se pot umple deasemeni și cu alte creme, totul rămânând la aprecierea și gustul dumneavoastră!
Au ieșit atât de moi, fragede și din două îmbucături dispare unul câte unul de pe platou! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, obținând cele mai delicioase minieclere.
Ingrediente pentru choux:
Ingrediente pentru crema de vanilie
Ingrediente pentru frișcă:
Mod de preparare pentru crema de vanilie:
Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.
Când laptele a început să fiarbă turnăm compoziția de gălbenușuri peste și amestecăm energic, fierbem la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu. O lăsăm să se răcească complet amestecând din când în când ca sa nu facă pojghiță.
Mod de preparare pentru coji:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tapetăm două tavi de cuptor cu hârtie de copt.
Batem ouăle și le dăm deoparte, mare atenție ca după ce le bateți să le cântăriți, depinde foarte mult de cantitate nu de bucăți.
Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot.
Tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, amestecând energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe.
Punem înapoi pe foc la minim pentru un 3-4 minute amestecând continuu. Când începe ușor să se prindă de fundul vasului, e semn că apa în exces e evaporată.
Punem compoziția fierbinte într-un vas și o mixăm cu ajutorul unui robot de Bucătărie. Adăugăm treptat ouăle bătute amestecând bine până la încorporare după fiecare tranșă.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm aveline de 3 cm diametru și presăm ușor vârful astfel încât să fie plan.
Dăm la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade după care reducem temperatura la 180 și mai lăsăm să se coacă încă 10-12 minute sau până se rumenesc frumos. Când sunt gata rumenite, oprim focul și deschidem ușa cuptorului lăsându-le înăuntru până se răcesc complet.
Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.
Asamblare minieclere cu crema de vanilie:
Tăiem capacele cojilor de choux, atât cât să obținem o felie, nu intrăm mai deloc în adâncimea lor, scoatem miezul dacă rămâne la vreo coajă. Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară umplem cojile cu crema de vanilie. Punem și frișca într-un sac cu șpriț cu forma stelară și turnăm deasupra cremei de vanilie. Punem capacele și pudrăm cu zahăr, spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.