Ciocolată de casă cu caramel și migdale, cel mai bun baton de ciocolată, ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată, doar din ingrediente 100% naturale, pe care fiecare dintre noi le avem in cămară.
Sunt mai bine de 30 de ani de când fac această ciocolată și nu am găsit o rețetă mai bună ca aceasta. E moale, fragedă, ciocolatoasă de efectiv se topește în gură.
E o veche rețetă, găsită în caietul mamei mele, care de fapt nu e al ei ci al unei mătuși de-a tatălui meu din zona Făgetului. Eu nu am apucat sa o cunosc personal, însă din poveștile familiei era o gospodina desăvârșita! Recunoscută și apreciata in sat, Cornelia era bucătăreasa de la căminul cultural din sat și nu exista eveniment la care sa nu participe.
De-a lungul anilor am tot făcut-o și refacut-o atât simpla, cât și in combinație cu nuci, cu stafide, cu cocos sau prajitura Bounty, reteta pe care o gasesti aici:
alune de pădure, ciocolata de casa cu merisoare și glazura de migdale caramelizate, rețetă pe care o găsești aici: