Ciocolata Dubai cu fistic este o delicatesă rafinată care îmbină aromele intense ale ciocolatei cu aroma și gustul fisticului la cea mai înaltă cotă, reflectând luxul și bogăția gastronomică asociată cu orașul Dubai.
Folosiți ciocolată de calitate superioară pentru gustul său bogat și cremos. În unele variante luxoase, ciocolata Dubai poate fi decorată cu fulgi de aur comestibil pentru a sublinia caracterul său exclusivist.
Eu am încercat și o variantă cu zmeură și merge de minune, chiar vă îndrum să o faceți!
Gust bogat și complex, Ciocolata Dubai oferă o combinație echilibrată de dulceață intensă, cu nuanțe subtile de arome exotice. Cu o textură cremoasă și crocantă această ciocolată face furori în ultima vreme și se pare ca toată lumea aleargă să o facă sau să o cumpere.
Ciocolata Dubai reprezintă o experiență gastronomică luxoasă, inspirată de cultura și bogăția orașului Dubai, capturând esența opulenței și rafinamentului într-un desert delicios și sofisticat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem tăiețeii mărunt cam la 1 cm lungime, pot și mai scurți dar nu mai lungi.
Punem untul într-un vas încăpător și la foc mic prăjim tăieței astfel încât să se usuce bine și să devină crocanți dar și să obținem o culoare pal gălbuie. Nu avem nevoie să îi prăjim foarte tare pentru că se închide la culoare. Apoi îi lăsăm să se tempereze.
Peste compoziția temperată adăugăm treptat crema de fistic si amestecăm până obținem o compoziție cremoasă. Amestecăm bine.
După gust punem și zahăr pudră în funcție de cât de dulce dorim să fie eu am adăugat 100 g și pentru că crema de fistic nu avea un conținut mare de pastă de fistic, am mai adăugat și o lingură de pastă de fistic pură.
Adăugăm și pastă tahini și amestecăm bine până compoziția devine omogenă.
Topim ciocolata pe bain Marie și ungem formele pe cat ele putem glasa doar cu ciocolată de un fel sau amestec pentru a avea un joc de culori.
Dăm formele la frigider pentru 10-15 minute sau până se întăresc bine.
Turnăm compoziția de fistic și dacă am ales să facem și cu zmeură punem mai întâi un strat subțirel de zmeură apoi amestecul de fistic și nivelăm bine.
Turnăm din nou ciocolată peste compoziția de fistic și dăm la rece pentru cel puțin o oră.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.