Azi facem o rețetă extraordinară de Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant fără multe bătăi de cap.
Multă lume se ferește să facă ciolane sau mai bine zis rasol de porc la cuptor de frica de a nu-i reuși. Dar de acum nu mai trebuie să vă faceți griji, această rețetă este cheia succesului pentru un ciolan fraged cu carne care pică de pe os și cu șorici crocant care se poate mesteca fără probleme.
Trebuie doar să respecți cu sfințenie pașii rețetei și să nu furi la timpii de păstrare sau execuție. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cu ajutorul unei lămpi cu gaz sau chiar la flacăra de la aragaz pârlim ciolanele de părul rămas, astfel încât să rămână fără pic de păr. Le ștergem bine și le dăm deoparte.
Într-o oală încăpătoare astfel încât să fie suficientă încât ciolanele să fie bine acoperite cu apă punem boabele de piper, sarea și foile de dafin. Adăugăm ciolanele și le fierbem exact o oră și jumătate la foc mic din momentul în care au început să clocotească. Acoperim oala și lăsăm să se răcească complet peste noapte.
Încingem cuptorul la 170 de grade Celsius.
Scoatem ciolanele din supă și le înțepăm din loc în loc astfel încât să facem cat mai multe incizii. Aceste înțepături ne vor ajuta să obținem o crustă crocantă și expandată.
Punem ciolanele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adăugăm jumătate de litru din zeama în care au fiert plus jumătate de litru de bere, le lăsăm în cuptor pentru 2 ore la 170 de grade. Din când în când ungem ciolanele cu berea rămasă.
Cu 15 minute înainte de a le scoate din cuptor creștem temperatura la 240 de grade Celsius pentru a face crusta perfectă. După terminarea timpului de coacere, obligatoriu îl lăsăm la odihnit pentru minim 10-12 minute.
Simplu, gustos și cu crustă crocantă care se sună a coaja de pâine proaspăt coaptă.
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.