Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

( 0 out of 5 )
Loading...
Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant
  • -2 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 3:30 hTimp de gatire
  • 3:40 hGata in
Print Recipe

Ciolan de porc cu bere la cuptor cu ȘORICI crocant

Azi facem o rețetă extraordinară de Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant fără multe bătăi de cap.

Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

Multă lume se ferește să facă ciolane sau mai bine zis rasol de porc la cuptor de frica de a nu-i reuși. Dar de acum nu mai trebuie să vă faceți griji, această rețetă este cheia succesului pentru un ciolan fraged cu carne care pică de pe os și cu șorici crocant care se poate mesteca fără probleme.

Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

Trebuie doar să respecți cu sfințenie pașii rețetei și să nu furi la timpii de păstrare sau execuție. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

Cum facem Ciolan de porc cu bere la cuptor cu crustă crocantă

Ingrediente:

  • 2 ciolane medii 1-1,2 kg/buc
  • 2 linguri cu vârf de sare
  • 2-3 foi de dafin
  • Boabe de piper
  • 1 l de bere de care vă place

Mod de preparare:

Cu ajutorul unei lămpi cu gaz sau chiar la flacăra de la aragaz pârlim ciolanele de părul rămas, astfel încât să rămână fără pic de păr. Le ștergem bine și le dăm deoparte.

Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

Într-o oală încăpătoare astfel încât să fie suficientă încât ciolanele să fie bine acoperite cu apă punem boabele de piper, sarea și foile de dafin. Adăugăm ciolanele și le fierbem exact o oră și jumătate la foc mic din momentul în care au început să clocotească. Acoperim oala și lăsăm să se răcească complet peste noapte.
Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

Încingem cuptorul la 170 de grade Celsius.

Scoatem ciolanele din supă și le înțepăm din loc în loc astfel încât să facem cat mai multe incizii. Aceste înțepături ne vor ajuta să obținem o crustă crocantă și expandată.

Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

Punem ciolanele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adăugăm jumătate de litru din zeama în care au fiert plus jumătate de litru de bere, le lăsăm în cuptor pentru 2 ore la 170 de grade. Din când în când ungem ciolanele cu berea rămasă.

Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

Cu 15 minute înainte de a le scoate din cuptor creștem temperatura la 240 de grade Celsius pentru a face crusta perfectă. După terminarea timpului de coacere, obligatoriu îl lăsăm la odihnit pentru minim 10-12 minute.Ciolan de porc cu bere la cuptor cu șorici crocant

Simplu, gustos și cu crustă crocantă care se sună a coaja de pâine proaspăt coaptă.

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password