Ciorbă de salata verde cu bacon și omletă – Rețetă ardelenească

( 4.1 out of 5 )
Loading...
  • -10 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Ciorbă de salata verde cu bacon și omletă – Rețetă ardelenească

 

Probabil cea mai mâncată ciorbă în sezonul primăverii din partea bunicilor din Ardeal. E drept că ei nu o făceau cu bacon, ci cu jumări de slanină, însă mie-mi place mult mai mult în această variantă.

Este usor acrișoară, cu gust și aromă de afumătură și usturoi, dar plină de vitamine, moment numai bun pentru organism după trecerea iernii. Dar acum în zilele noastre o putem face în tot timpul anului pentru că în piețe o găsești aproape pe orice tarabă.

Bunica îi spunea zamă dă șălate și nu trebuie să ma credeți pe cuvânt, însă când plecați prin Ardeal, cu siguranță, veți găsi multe restaurante care oferă acest produs.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și după aceea încă jumătate de oră în Bucătărie, pentru a finaliza această ciorbă.

Cum se face ciorba de salată verde cu bacon, rețeta ardelenească:

Ingrediente:

  • 300 g bacon
  • 70 ml ulei vegetal
  • 2-3 căpățâni de salată verde de grădină
  • 5-6 căței de usturoi m, depinde de cât de mult vă place
  • 8 ouă
  • 300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 300 ml smântână dulce de gătit cu 32% grăsime
  • 1 legătură de mărar

Mod de preparare:

Într-o oală încinsă punem 50 ml de ulei și baconul tăiat julienne și călim la foc mediu până se rumenește ușor.

Adăugăm usturoiul tocat mărunt și mai călim 1 minut după care adăugăm 3 l de apă. Lăsăm să ajungă în punctul de fierbere.

Spălăm bine salata verde și o rupem bucățele. Când supa începe să fiarbă adăugăm salata și fierbem aproximativ 3-4 minute la foc mediu.

Din albușurile rămase plus cele 3 ouă facem 2 omlete pe care le prăjim în diferența de ulei. Le tăiem și pe acestea julienne și le adăugăm în oală.

Într-un castron încăpător punem 5 gălbenușuri cu smântâna, iaurtul și omogenizăm.

Cum adăugăm liezonul în ciorbă?!

De obicei aici se greșește cel mai mult. Pentru a obține o ciorbă omogenă și să nu se “brânzească ciorba” liezonul se Adaugă astfel: punem bolul cu compoziția de smântână lângă oala care încă fierbe pe foc mediu. Cu ajutorul unui polonic scoatem din ciorbă câte un polonic și-l adăugăm direct în compoziția de smântână amestecând continuu, cât se poate de mult, astfel încât să aducem compoziția de smântână la o temperatură cât mai aproape de cea din oală.

Răsturnăm castronul în oală și cu ajutorul polonicului amestecăm încontinuu pentru încă 2 minute, după care oprim focul. Adăugăm mărarul și ciorba este gata de servit.

Nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password