Ciorbă de varză murată cu afumătură
Ciorbă de varză murată se face cu precădere în perioada de iarnă-primăvară, odată pentru că atunci este sezonul murăturilor, dar și al mezelurilor de casă. Este una din preferatele românilor, ideală după perioada sărbătorilor, pentru persoanele care vor să slăbească lent, dar și după o noapte petrecută cu mult alcool :))
Poate fi făcută cam din orice fel de afumătură, fiind simplă și rapid de gătit, dar cu un gust fenomenal.
Astăzi am făcut cu ce am găsit prin frigider, o jumătate de varză murată, câteva mezeluri și legume și credeți-mă a ieșit atât de bună, mai ales că am pus și smântână, încât a doua zi abia a mai rămas pentru o porție.
Cum se face ciorba de varză murată cu afumătură
Ingrediente:
Pentru început vom pune ceapa la călit în ulei cu puțină sare pentru câteva minute
adăugăm varza și aproximativ 3,5-4 litri de apă.
Curățăm legumele și le tăiem cubulețe.
Cârnatul și baconul îl tăiem felii, pulpa de curcan cubulețe.
Lăsăm să fiarbă la foc mediu pentru aproximativ o oră, după care adăugăm și restul ingredientelor.
Adăugăm și boiaua, lăsăm să fiarbă pentru încă 30-40 de minute sau cât este necesar pentru ca varza și carnea sa fie gătite.
Spor la treabă și poftă bună!