Abonează-te la canalul de Youtube

Coaste de porc – scăricică la cuptor cu sos barbeque și salată Coleslaw cu iaurt și miere

( 4.3 din 5 )
Se încarcă...
  • 4 pPorții
  • 20 mPreparare
  • 3:0 hGătire
  • 3:20 hGata în
Printează rețeta

Coaste de porc – scăricică la cuptor cu sos barbeque și salată Coleslaw cu iaurt și miere

Știai ca cea mai bună carne de la porc e între coaste? Dacă da știi de ce? Dacă nu, vei afla pe parcursul rețetei. Carnea dintre coaste este cea mai odihnită, dacă se poate spune așa, adică musculatura nu este solicitată aproape deloc și de aceea nefiind antrenată este moale și fragedă.
Astăzi mi-am propus să fac coaste de porc – scăricică la cuptor cu sos barbeque și salată Coleslaw cu iaurt și miere. Acestor coaste, fără prea multă carne i se mai spun scăricică, datorită faptului că arată ca și o scară, sunt ușor curbate ca niște bărcuțe.

Ingrediente pentru coastele de porc:

1,5-2 kg coaste de porc
1 lingură de boia
1 lingură de sare
1 linguriță de boia afumată
1 lingură rasă de chimen măcinat
2-3 căței de usturoi tocata fin
1 linguriță de piper
1 lingură de cimbru proaspăt tocat mărunt
100 ml ulei vegetal
200 ml vin alb sec
250 g  sos barbeque, rețetă pe care o găsești aici:


Salată Coleslaw, după plăcere, deasemeni rețetă pe care o găsești aici:

Mod de preparare coaste de porc – scăricică la cuptor cu sos barbeque și salată Coleslaw cu iaurt și miere:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade.
Luăm scaricica și le scoatem pielița care protejează coastele, după cum se vede în imagine.

Amestecăm toate ingredientele cu uleiul intr-un bol și ungem coastetele, pe partea opusă celei care am scos pielița.

Le punem într-o tavă întregi sau tăiate la fiecare a doua coastă, adăugăm vinul, punem capac sau folie de aluminiu și le dăm la cuptor pentru 3 ore. În tot acest timp la fiecare oră verificăm dacă nu s-a acaparat lichidul din tavă. În caz că nu mai avem lichid mai adăugăm o jumătate de cană de apă.
După scurgerea celor 3 ore verificăm dacă carnea este gătită și moale, osul trebuind să iasă ușor afară. Dacă nu, mai continuăm gătirea cât este nevoie până obținem o carne moale și fragedă.
Acum că am obținut ceea ce aveam nevoie, îndepărtăm excesul de condimente în lichidul din tavă alături de carne și ungem coastele cu sos barbeque și le băgăm la 220 de grade pentru încă 5-7 minute.


Sunt gata de servit alături de o salată Coleslaw,

rețetă pe care am folosit-o și pentru rețeta de Hamburger cu pulled pork.

Așadar, spor la treabă și poftă bună! Să auzim de bine!

Leave A Comment

x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});