Cocos caramelizat cu sirop de arțar

( 5 out of 5 )
Loading...
Cocos caramelizat cu sirop de arțar
  • 250-300 gPortie
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Cocosul caramelizat cu sirop de arțar este o delicioasă delicatesă care îmbină gustul dulce și exotic al nucii de cocos cu dulceața bogată și aromele calde ale siropului de arțar.

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Cocosul este tăiat în fâșii și apoi caramelizat pentru a obține o crustă crocantă și atractivă, iar apoi este generos stropit cu sirop de arțar, oferindu-i o savoare dulce și bogată. Această combinație ademenitoare de texturi și arome face din cocosul caramelizat cu sirop de arțar o alegere delicioasă pentru cei care apreciază deserturile indulgente cu influențe tropicale.

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Cocosul caramelizat cu sirop de arțar este o capodoperă dulce care aduce împreună două ingrediente remarcabile pentru o explozie de arome și texturi. În această creație culinară, bucăți de nucă de cocos proaspătă sunt atent pregătite, apoi împănate într-un strat subțire de sirop de arțar care datorită căldurii se transformă în caramel cu o crustă aurie și crocantă în momentul caramelizării.

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Gustul exotic al nucii de cocos se îmbină armonios cu dulceața și complexitatea siropului de arțar, formând o sinfonie delicioasă în fiecare mușcătură. Nucile de cocos caramelizate capătă o textură crocantă la exterior, care ascunde un gust inimaginabil. Aromatul sirop de arțar adaugă straturi adiționale de dulceață și căldură, creând o experiență gustativă echilibrată și memorabilă.

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Această delicatesă este perfectă atât pentru cei care apreciază notele tropicale ale nucii de cocos, cât și pentru iubitorii de dulciuri rafinate, oferind o combinație unică de savoare și texturi care încântă simțurile. Este un desert sofisticat și reconfortant, ideal pentru a satisface pofta de dulce într-un mod cu adevărat remarcabil.

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Cum facem Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Ingrediente:

  • 2 bucăți de cocos întreg
  • 250 ml sirop de arțar

Mod de preparare:

Dacă găsim cocos cu apă în el, facem o gaură și scurgem bine apa.

Apoi îl spargem cu ajutorul unui ciocan lovind succesiv cam în toate părțile lui, astfel încât să fie cât mai crăpat.

Scoatem pulpa cu mare grijă în primul rând ca să nu ne tăiem în coaja lui și în al doilea rând să o scoatem cât mai întreagă, astfel vom obține feliii mai lungi și va fi mult mai ușor să o feliem.

Cu ajutorul unui peeler, economic sau curățător de legume tăiem longitudinal pulpa de cocos astfel încât să obținem felii cat mai lungi și uniforme.

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Punem cocoșul pe un grătar pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 130 de grade pentru 20 de minute, timp în care mai amestecăm ușor astfel încât să nu rupem pulpa cocosului.

Reducem temperatura cuptorului la 110 de grade.

Transferam cocosul pe tavă tapetată cu hârtie de copt și turnăm siropul de arțar peste cocos și amestecăm bine dar ușor, ca toată pulpa de cocos să fie acoperită de sirop. Dăm din nou la cuptor pentru 30-40 de minute, amestecăm din când în când cu aceeași blândețe.

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Este gata când feliile nu se prea mai lipesc între ele. Oprim golful și lăsăm să se răcească și să se usuce în cuptor cu ușa întredeschisă.

Sunt gata de servit, spor la treabă și să vă fie de folos!

Cocos caramelizat cu sirop de arțar

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password