Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

( 5 out of 5 )
Loading...
Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella
  • -30Servings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Aceste cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella sunt deliciul care au făcut ca duminica asta să ne fericească papilele gustative. Fragede și moi cu umplutură generoasă de Nutella au intrat pe lista repetițiilor până ne vom sătura de ele.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Din câteva ingrediente cu un mod de preparare foarte simplu și la îndemâna oricui, chiar și pentru copii poate fi o joacă cu un final fericit. Practic aluatul se face într-un castron, nu ai nevoie de frământare pentru că totul se amestecă cu spatulă si gata aluatul.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Frăgezimea lor si aroma de vanilie cu ciocolată fac să vrei mai mult și mai mult… ba chiar acum când scriu rândurile astea îmi pare rău că nu am făcut mai multe, dar eh, mai sunt zile. Umplutura poate fi diversă de la Nutella, rahat, nuci, magiun, dulceață cu nuci, etc.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Cum facem Cornulețe bicolore cu unt, smântână cu rahat ?

Ingrediente:

  • 1 ou întreg
  • 50 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 150 g smântână grasă, minim 30% conținut de grăsime
  • 1 lingură cu vârf de cacao
  • 1 lingură de lapte fierbinte
  • Un praf de sare
  • 100 g unt cu minim 80% grăsime
  • 300 g faină
  • 5 g praf de copt
  • 300 g Nutella
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Punem într-un castron oul, zahărul, smântâna, praful de sare, extractul de vanilie și amestecăm până se omogenizează, iar zahărul este complet topit.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Adăugăm untul și omogenizăm bine. Untul trebuie să fie la temperatura camerei.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Încorporăm făina și praful de copt și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un aluat omogen, elastic și ușor lipicios.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Împărțim aluatul în proporție de 60 și 40%, la mine a ieșit 680 de g și am împărțit astfel 300 și 380 g.

Omogenizăm într-un castronel cacaua cu laptele fierbinte până obținem o pastă.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Peste adăugăm partea de 300 de g și omogenizăm. În caz că iese prea moale mai putem adăuga puțină faină(maxim o lingură)

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

De data aceasta la mine a fost nevoie să mai adaug puțină făină.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Acoperim aluaturile cu o folie de prospețime și lăsăm la odihnit 30 de minute. Împărțim ambele aluaturi în 30 de părți egale și dăm forma bilelor.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Pe un plan de lucru întindem fiecare biluță albă sub formă rotundă cu diametrul de 6-7 cm peste care punem o biluță din aluatul cu cacao.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Aducem marginile și îl învelim astfel încât exteriorul să fie doar alb.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Întindem din nou bilele bicolore cu un diametru de 10-11 cm, facem incizii oblice deasupra aluatului, exact așa cum se vede în fotografie. 

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Întoarcem aluatul astfel încât inciziile să fie dedesubt și distribuim crema de ciocolată. Aducem marginile laterale spre interior și rulăm.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 18 minute.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Scoatem tava din cuptor, trecem cornulețele fierbinți prin zahăr pudră, le punem înapoi în tavă și le lăsăm să se răcească complet.

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Simplu, rapid, gustos si aspectuos, spor la treabă si să vă fie de folos!

Cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password