Aceste cornulețe bicolore cu unt, smântână și Nutella sunt deliciul care au făcut ca duminica asta să ne fericească papilele gustative. Fragede și moi cu umplutură generoasă de Nutella au intrat pe lista repetițiilor până ne vom sătura de ele.
Din câteva ingrediente cu un mod de preparare foarte simplu și la îndemâna oricui, chiar și pentru copii poate fi o joacă cu un final fericit. Practic aluatul se face într-un castron, nu ai nevoie de frământare pentru că totul se amestecă cu spatulă si gata aluatul.
Frăgezimea lor si aroma de vanilie cu ciocolată fac să vrei mai mult și mai mult… ba chiar acum când scriu rândurile astea îmi pare rău că nu am făcut mai multe, dar eh, mai sunt zile. Umplutura poate fi diversă de la Nutella, rahat, nuci, magiun, dulceață cu nuci, etc.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Punem într-un castron oul, zahărul, smântâna, praful de sare, extractul de vanilie și amestecăm până se omogenizează, iar zahărul este complet topit.
Adăugăm untul și omogenizăm bine. Untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Încorporăm făina și praful de copt și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un aluat omogen, elastic și ușor lipicios.
Împărțim aluatul în proporție de 60 și 40%, la mine a ieșit 680 de g și am împărțit astfel 300 și 380 g.
Omogenizăm într-un castronel cacaua cu laptele fierbinte până obținem o pastă.
Peste adăugăm partea de 300 de g și omogenizăm. În caz că iese prea moale mai putem adăuga puțină faină(maxim o lingură)
De data aceasta la mine a fost nevoie să mai adaug puțină făină.
Acoperim aluaturile cu o folie de prospețime și lăsăm la odihnit 30 de minute. Împărțim ambele aluaturi în 30 de părți egale și dăm forma bilelor.
Pe un plan de lucru întindem fiecare biluță albă sub formă rotundă cu diametrul de 6-7 cm peste care punem o biluță din aluatul cu cacao.
Aducem marginile și îl învelim astfel încât exteriorul să fie doar alb.
Întindem din nou bilele bicolore cu un diametru de 10-11 cm, facem incizii oblice deasupra aluatului, exact așa cum se vede în fotografie.
Întoarcem aluatul astfel încât inciziile să fie dedesubt și distribuim crema de ciocolată. Aducem marginile laterale spre interior și rulăm.
Punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 18 minute.
Scoatem tava din cuptor, trecem cornulețele fierbinți prin zahăr pudră, le punem înapoi în tavă și le lăsăm să se răcească complet.
Simplu, rapid, gustos si aspectuos, spor la treabă si să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.