Cornulețe cu unt, smântână și rahat

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Cornulețe cu unt, smântână și rahat
  • -20 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Cornulețe cu unt, smântână Și rahat

Aceste cornulețe cu unt, smântână și rahat sunt deliciul care au făcut ca duminica asta să ne papilele gustative. Fragede si moi cu umplutură generoasă de rahat au intrat pe lista repetițiilor până ne vom sătura de ele.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Sunt câteva ingrediente cu un mod de preparare foarte simplu și la îndemâna oricui, chiar și pentru copii poate fi o joacă cu un final fericit. Practic aluatul se face într-un castron, nu ai nevoie de frământare pentru că totul se amestecă cu spatulă si gata aluatul.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Frăgezimea lor si aroma de vanilie fac să vrei mai mult și mai mult… ba chiar acum când scriu rândurile astea îmi pare rău că nu am făcut mai multe, dar eh, mai sunt zile. Umplutura poate fi diversă de la rahat, nuci, magiun, dulceață cu nuci, etc.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Cum facem Cornulețe cu unt, smântână și rahat ?

Ingrediente:

  • 1 ou întreg
  • 50 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 150 g smântână grasă, minim 30% conținut de grăsime
  • Un praf de sare
  • 100 g unt cu minim 80% grăsime
  • 300 g faină
  • 5 g praf de copt
  • 300 g rahat
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Tăiem rahatul bastonașe.

Punem într-un castron oul, zahărul, smântâna, praful de sare, extractul de vanilie și amestecăm până se omogenizează, iar zahărul este complet topit.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Adăugăm untul care trebuie să fie moale, dar nu cald și omogenizăm bine. Untul trebuie să fie la temperatura camerei.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Încorporăm făina și praful de copt și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un aluat omogen, elastic și ușor nelipicios.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm la odihnit 30 de minute.

Împărțim aluatul în 20 de părți egale și dăm forma bilelor.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Pe un plan de lucru întindem fiecare biluță sub formă rotundă cu diametrul de 12 cm.

Distribuim uniform rahatul și facem incizii spre capătul cercului. Rulăm și strângem ușor capetele să dă formă de cornuleț.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 20 de minute.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Scoatem tava din cuptor, trecem cornulețele fierbinți Orin zahăr pudră, le punem înapoi în tavă și le lăsăm să se răcească complet.

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Simplu, rapid, gustos si aspectuos, spor la treabă si să vă fie de folos!

Cornulețe cu unt, smântână și rahat

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password