Abonează-te la canalul de Youtube

Cornulețe fragede cu osânză ca-n Banat

( 4.3 din 5 )
Se încarcă...
  • 0 mPreparare
  • 0 mGătire
  • 0 mGata în
Printează rețeta

Cornulețe fragede cu osânză ca-n Banat

Într-adevăr când spun fragede, sunt de-a dreptul super fragede și foitate în același timp. Prima interacțiune a fost acu vreo 10 ani la Icloda, un sat din județul Timiș în casa prietenilor mei, făcute de mama Liliana. Am fost de-a dreptul fascinat de cât de bune sunt și atât mi-a fost, am mâncat pe rând câte unul trăgând cu ochiul ca nu cumva cineva să sesize lipsa lor de pe platou. An de an mergeam cu colinda pe la ei și de fiecare dată fără excepție tronau 2-3 platouri cu aceste minunății.

Acu vreo 3-4 ani am cerut rețeta și am uitat-o pe undeva scrisă într-un dosar în care pun rețetele luate de ici colo. Azi le-a venit vremea și nu-mi pare rău deloc, chiar dacă am pornit cuptorul pe vremea asta cu peste 40 de grade la umbră.

Au fost foarte apreciate și de cei care le-au gustat și nu îmi rămâne decât să vi le recomand și dumneavoastră! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul simplu de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g osânză măcinată
  • 4 gălbenușuri
  • 200 g smântână cu 20% grăsime
  • 500 g făină albă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingura de zahăr
  • 50 g unt topit

Ingrediente pentru umplutură:

  • 6 ouă plus cele 4 albușuri
  • 15 linguri de zahăr
  • 500 g nucă măcinată
  • 2 linguri de făină albă
  • Coaja razuită de la o lămâie
  • 250 g zahăr pudră pentru tăvălit cornurile

Osânza se amestecă ușor cu făina astfel încât să rămână bucățele de osanză, se dă la rece pentru o oră. 

Într-un castron se omogenizează gălbenușurile cu smântâna, sarea și zahărul. Se dau și acestea la rece pentru jumătate de oră.

Facem o gaură în mijlocul făinii amestecate cu untură și turnăm compoziția de gălbenușuri.

Frământăm rapid și ușor, atât cât să se lege aluatul și să rămână boțurile de osanză.

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu o dimensiune de 40/50 cm și îl ungem cu untul moale la temperatura camerei.

Rulăm și tăiem în 4 părți. Înfoliem fiecare rulou și îl dăm la rece pentru minim două ore, de preferat până a doua zi.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Mod de preparare pentru umplutura de nucă:

Amestecăm nuca cu făina și coaja de lămâie și o dăm deoparte.

Batem cele 4 albușuri rămase de la aluat plus 8 albușuri cu zahărul până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Adăugăm gălbenușurile.

Încorporăm nuca ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon ca la un blat.

Din fiecare rol tăiem câte 10-12 felii și le întindem cercuri subțiri. Umplem cu compoziția de nucă, dăm forma unui corn și rulăm.

Punem în tăvi și coacem 18-20 de minute sau până se rumenesc ușor.

După coacere, tăvălim cornulețele fierbinți prin zahărul pudră.

Nu chiar simplu, dar merită tot efortul. Spor l treabă și poftă bună!

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});