Aceste Cornulețe tradiționale cu untură și magiun de prune sunt curcubeu pe cerul gurii, garantat cele mai fragede și foietate din câte am făcut vreodată și am încercat destule rețete.
Din doar câteva ingrediente comune pe care marea majoritate le avem în cămară veți face cele mai fragede și mai gustoase Cornulețe. Aluatul este destul de versatil și din el puteți face și foi fragede pentru tort, sărățele dacă adăugați mai multă sare în ele și niște telemea.
Deși am zis că fac dintr-un kilogram de făină ca să fac și Cornulețe și foi pentru prăjitură, pe cum se coceau așa dispăreau de pe platou. Așa că am făcut din toată cantitatea și la ora asta la care scriu rețeta deși nu a trecut foarte mult timp, abia mi-au rămas câteva pentru fotografii.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Ingrediente pentru umplut:
Pentru uns aluatul:
Extra făină pentru prelucrat.
Mod de preparare:
Cernem făina într-un castron și adăugăm sarea în ea,
facem o gaură în ea în care adăugăm restul ingredientelor care musai să fie de la frigider.
Frământăm rapid un aluat care trebuie să fie ușor de lucrat cu el. Învelim într-o folie și dăm la rece pentru o oră.
După ce stă la frigider împărțim aluatul în două părți egale și îl întindem 50/40 cm.
Ungem cu 50 de g de untură fiecare foaie care trebuie să fie la temperatura camerei și presărăm jumătate din cantitatea de făină. Rulăm și dăm la rece pentru jumătate de oră. Eu le-am tăiat în două ca nu aveau loc în frigider.
Asa trebuie să arate aluatul rulat.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm tăvi cu hârtie de copt.
Tăiem fiecare rulou la 0,8-1 cm grosime.
Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem fiecare bucată cu diametrul de 10-12 cm (cu partea rulată în sus) rapid și umplem cu ce ne place. Eu am folosit magiun de prune.
Punem pe tăvi și dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Le trecem fierbinți prin zahăr pudră și le așezăm pe un grătar să se răcească complet.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.