Azi vă propun o super delicioasă cremă de pui cu ciuperci și gremolata, ușor de făcut cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor.
Sincer, cei care mă urmăresc știu că nu sunt sunt, sau cel puțin nu am fost un mare fan al preparatelor lichide, însă odată cu o problemă de sănătate a trebuit să includ în meniul zilnic și preparate lichide.
Și după experiența celor peste 25 de ani de activitate în Bucătărie, sunt cam sătul de tradiționalele supe și ciorbe pe care românii le mănâncă în mod frecvent. Iar cu această ocazie a trebuit să îmi pun mintea la treabă și să creez câteva rețete noi care să fie atât pe placul meu cât și al familiei. Vă pot spune că supa-cremă de astăzi a fost atât de lăudată și de apreciată, ba chiar s-au cerut porții extra.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente cremă:
Ingrediente gremolata:
Mod de preparare pentru gremolata:
Curățăm usturoiul și scoatem germenii.
Spălăm pătrunjelul și îl curgem bine de apă. Rupem pătrunjelul, astfel încât să ne fie mai ușor pentru a-l manevra.
Eliminăm partea albă de la coaja de lămâie, astfel încât să rămâne doar cu cea galbenă.
Punem toate ingredientele în bolul unui robot de bucătărie.
Mixăm prin pulsare, nu vrem să obținem o pastă ci o compoziție ușor grosieră, ca și când le-am fi tocat mărunt din cuțit.
Asta a fost, simplu, rapid, dar aromat și gustos. Acum vă las mă pun și eu la masă și ne vedem la următoarea rețetă. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Mod de preparare pentru crema de pui cu ciuperci:
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.
Curățăm morcovii, îi spălam și îi tăiem felii grosiere.
Curățăm ciupercile de eventualele urme de pământ și le tăiem felii grosuțe.
Într-o oală încăpătoare punem pulpele de pui cu morcovii în 2 litrii de apă rece cu sare la fiert ca pentru supă. Spumăm ori de câte ori este nevoie. Fierbem aproximativ 46-50 de minute la toc potrivit. Oprim o treime din pulpe și le punem intr-un castron acoperit să nu se oxideze.
Punem ceapa cu usturoiul la călit în ulei cu puțină sare până se înmoaie.
Adăugăm ciupercile și continuăm să călim la foc mic până se înmoaie bine și ciupercile și se elimină toată zeama.
Punem făina peste ciuperci și amesteăm până se încorporează și nu se mai vede nici un pic de făină crudă.
Strecurăm supa peste ciuperci și fierbem până se îngroașă. Oprim focul.
Adăugăm smântâna, iaurtul, pulpele de pui, morcovii și mixăm până obținem o cremă fină.
Desfacem pulpele cât încă mai sunt călduțe, astfel încât să obținem fâșii asemeni tăițeilor.
Punem din nou supa să dea un clocot, adăugăm fâșiile de pui și este gata de servit cu gremolata deasupra. Eu am mai făcut și niște chipsuri de ciuperci pentru decor, pe care le puteți face și dumneavoastră, tăiați ciupercile felii subțiri și le prăjiți în puțin ulei, la foc mediu, apoi când au eliminat apa la foc mic pana se fac crocant.
Simplu, gustos și elegant, iar de aici vă las, nu înainte de a vă dori spor la treabă și poftă bună!