Drob cu ciuperci hribi și champignon, alternativa perfectă pentru cei care nu mănâncă carne. Gustos și aspectuos deopotrivă acest drob va face ca papilele gustative ovo-vegetarienilor să să aplaude la scenă deschisă.
Dar ce să vă spun că și noi ne-am îndrăgostit iremediabil de acest preparat care efectiv ne duce cu gândul la drobul cu carne. Mod de preparare simplu și rapid, ingrediente puține și la îndemâna tuturor, ba chiar mai puțin costisitor decât cele cu carne.
Textură fină, numai bun de servit pe platou alături de alte preparate sau chiar ca atare lângă o salată sau chiar o garnitură de piure fin de cartofi.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm ceapa, usturoiul și le tăiem grosier.
Spălăm pătrunjelul și îl tocăm mărunt.
Curățăm ciupercile și le tăiem cubulețe mici.
Ținem hribii în apă rece și schimbăm apa de atâtea ori cât este nevoie să nu mai rămână nisip pe fundul vasului.
Spălăm ardeii capia, îndepărtăm casa semințelor și îi tăiem cuburi.
Fierbem 5 ouă pentru 8 minute după care le curățăm de coajă. Eu am pus mai multe la fiert că am și vopsit câteva.
Ungem o tavă de cu puțin unt și o tapetăm cu pesmet sau Tapetăm cu hârtie de copt.
În jumătate din cantitatea de ulei punem ceapa cu usturoiul și puțină sare, le călim până se înmoaie și elimină excesul de apă.
Facem la fel și cu ciupercile champignon, le călim în uleiul rămas cu puțină sare iar când apa este eliminată complet.
Apoi adăugăm hribii bine scurși și continuăm să călim până se evaporă lichidul.
Dăm ambele tipuri de ciuperci deoparte și le lăsăm să se răcească complet.
Adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, ardeiul capia, pesmetul, ouăle rămase, dăm gust cu sare și piper și omogenizăm.
Turnăm 3/4 din compoziția de ciuperci în tava tapetată, distribuim uniform ouăle pe mijlocul compoziției și le presăm ușor spre fundul tăvii, acoperim cu compoziția rămasă și dăm forma checului.
Dăm la cuptor pentru 45-50 de minute. După care scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească complet în tavă, după care transferăm pe un platou și este gata de servit.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.