Astăzi o să pregătim ficatul sub o altă formă cu fructe și vă asigur ca acești ficăței de pui cu mere și stafide sunt de-a dreptul geniali.
Probabil că unii dintre dumneavoastră care nu prea sunt prieteni cu ficatul în general, veți spune că nici nu doriți să o gustați, darămite să mai și mâncați așa ceva, dar vă spun că nici nu știți ce pierdeți.
Cu un conținut bogat de fier și vitamine precum A, B, C, fier. Deasemeni ficatul este recomandat pentru consum, ca fiind sărac in calorii, reduce stresul, pentru piele, păr și unghii.
Deși este subestimat în favoarea bucăților se carne cu o textură musculară mai bine definită, are un rol binemeritat în Alimentația noastră.
Aromat și gustos în combinație cu merele și stafidele face ca acesta să fie unul din preparatele asemănătoare cu celebrul foie gras. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu și rapid de pregătire.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Scurgem ficatul de sânge, și-l curățăm dacă este nevoie. Se mai întâmplă să mai rămână cu fiere. Aceea este amară și va denatura complet gustul.
Într-o cratiță punem 1,5 l de apă la fiert. Când dă în clocot adăugăm pe rând bucățile de ficat, iar din momentul în care fierbe mai lăsam 2 minute, pentru că îi vom mai găti ulterior.
Curățăm merele de coajă și le tăiem în 6. Separat într-o tigaie încinsă punem jumătate din cantitatea de unt, adăugăm merele și stafidele.
Sotăm câteva secunde, atât cât să se caramelizeze ușor, după care adăugăm vinul. Fierbem până scade aproape tot lichidul, amestecând din când în când pentru a se găti uniform.
Într-o altă tigaie încinsă punem diferența de unt, ficăteii și îi sită la foc potrivit până se rumenesc frumos.
Adaugăm merele peste ficat și continuăm să gătim încă 1-2 minute la foc potrivit pentru a-și uni aromele. Este gata de servit.
Asta a fost pentru astăzi, un ficat de pui, pregătit sub o altă formă în combinație cu fructe, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună! Eu i-am servit cu niște cartofi natur cu unt și pătrunjel Trași la tigaie.