Ficăței de pui cu praz și smântână

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Ficăței de pui cu praz și smântână
  • -3-4 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Ficăței de pui cu praz și smântână

Azi facem o rețetă specială de ficăței de pui cu praz și smântână, delicioși și gustoși încât noi am lins blidele de zici că acum le-am scos din dulap 🤣🤣🤣

Ficăței de pui cu praz și smântână

Probabil că unii dintre dumneavoastră care nu prea sunt prieteni cu ficatul în general, veți spune că nici nu doriți să o gustați, darămite să mai și mâncați așa ceva, dar vă spun că nici nu știți ce pierdeți.

Cu un conținut bogat de fier și vitamine precum A, B, C, fier. Deasemeni ficatul este recomandat pentru consum, ca fiind sărac in calorii, reduce stresul, pentru piele, păr și unghii.

Deși este subestimat în favoarea bucăților se carne cu o textură musculară mai bine definită, are un rol binemeritat în Alimentația noastră.

Aromat și gustos în combinație cu prazul și smântâna face ca acesta să fie unul delicios și să aducă la gust cu cel cu ceapă. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu și rapid de pregătire.

Ficăței de pui cu praz și smântână

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac ficăței de pui cu praz și smântână

Ingrediente:

  • 500 g ficăței de pui
  • 500 g praz
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 1 linguriță de boia
  • 1 lingură de pasta de tomate
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 100 g smântână dulce nefermentată pentru gătit (30% grăsime)
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm prazul și îl spălăm bine mai ales de unde începe frunza, apoi îl tăiem rondele.

Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt

Scurgem ficatul de sânge, și-l curățăm dacă este nevoie. Se mai întâmplă să mai rămână cu fiere. Aceea este amară și va denatura complet gustul.

Într-o cratiță punem 1,5 l de apă la fiert. Când dă în clocot adăugăm pe rând bucățile de ficat, iar din momentul în care fierbe mai lăsam 1 minut, pentru că îi vom mai găti ulterior.

Opărim ficatul

Punem la călit prazul cu usturoiul în ulei pe foc mediu spre mare amestecând într-una în vas, pentru a nu se prinde.

Punem prazul la calit

Când prazul s-a înmuiat adăugăm ficățeii și continuăm să sotăm pentru încă 2 minute.

Adăugăm ficateii

Adăugăm condimentele, boiaua, foaia de dafin, cimbrul, pasta de tomate, sare, piper și sotăm pentru încă 1 minut.

Adăugăm condimentele

Punem cam 250-300 ml apă, smântâna, verificăm de gust iar dacă mai este nevoie completăm cu sare și piper și mai fierbem pentru încă 1-2 minute sau cât este necesar pentru a obține un sos.

Punem apa și smântâna

Simplu, rapid și foarte gustos, așadar vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Ficăței de pui cu praz și smântână

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password