File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor

( 5 out of 5 )
Loading...
File de cod negru în verdețuri la cuptor
  • -4 pServings+
  • 5 mTimp de preparare
  • 8 mTimp de gatire
  • 13 mGata in
Print Recipe

File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor

Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte ușor de făcut cu puține ingrediente simple și la îndemâna tuturor.

File de cod negru în verdețuri la cuptor

Mai mereu căutăm rețete simple și gustoase care nu necesită un timp îndelungat de preparare cu putine ingrediente, dar care să satisfacă papilele noastre gustative. Azi am fost la supermarket și am dat peste codul acesta, căruia nu i-am rezistat, l-am cumpărat și pe drum aveam în cap tot felul de idei vis-a-vis de pregătirea lui. Și cum mai niciodată planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg am ales să îl fac simplu cu condimente la cuptor și bine că am ales această variantă care m-a ajutat atât din punctul de vedere al timpului petrecut în Bucătărie cât și pentru faptul că a fost perfect pentru sănătate.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurta a ingredientelor dar și a modului de preparare simplu și rapid.

File de cod negru în verdețuri la cuptor

Pentru multe alte rețete cu pește click aici sau pe fotografie.

C147FA73-2FD1-4C9F-8C59-C0CC5C6DDC52.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Cum facem File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor?

Ingrediente:

  • 800 g File de cod negru
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat
  • 1 linguriță de prăfoșenie usturoi
  • 1/2 linguriță fulgi de chilii (Opțional)
  • Sare și piper după gust
  • 50 ml ulei vegetal cu gust neutru

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 240 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Combinăm toate condimentele împreună cu sarea și piperul.

Scurgem bine fileurile de pește și le tapăm cu șervet de Bucătărie pentru a elimina excesul de lichid.

Condimentăm bucățile de cod care musai trebuie să fie la temperatura camerei cu amestecul de condimente și le presăm ușor. Stropim cu ulei și întindem bine uleiul cu ajutorul unei pensule de Silicon.

Condimentam bucățile de peste

Punem fileurile de cod în tavă și dăm la cuptorul preîncins pentru 7-8 minute, după care scoatem afară și lăsăm să se tempereze ușor în tava în care s-a copt.

File de cod negru în verdețuri la cuptor

Simplu rapid, gustos dar cel mai important sănătos. Vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password