Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte ușor de făcut cu puține ingrediente simple și la îndemâna tuturor.
Mai mereu căutăm rețete simple și gustoase care nu necesită un timp îndelungat de preparare cu putine ingrediente, dar care să satisfacă papilele noastre gustative. Azi am fost la supermarket și am dat peste codul acesta, căruia nu i-am rezistat, l-am cumpărat și pe drum aveam în cap tot felul de idei vis-a-vis de pregătirea lui. Și cum mai niciodată planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg am ales să îl fac simplu cu condimente la cuptor și bine că am ales această variantă care m-a ajutat atât din punctul de vedere al timpului petrecut în Bucătărie cât și pentru faptul că a fost perfect pentru sănătate.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurta a ingredientelor dar și a modului de preparare simplu și rapid.
Pentru multe alte rețete cu pește click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 240 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Combinăm toate condimentele împreună cu sarea și piperul.
Scurgem bine fileurile de pește și le tapăm cu șervet de Bucătărie pentru a elimina excesul de lichid.
Condimentăm bucățile de cod care musai trebuie să fie la temperatura camerei cu amestecul de condimente și le presăm ușor. Stropim cu ulei și întindem bine uleiul cu ajutorul unei pensule de Silicon.
Punem fileurile de cod în tavă și dăm la cuptorul preîncins pentru 7-8 minute, după care scoatem afară și lăsăm să se tempereze ușor în tava în care s-a copt.
Simplu rapid, gustos dar cel mai important sănătos. Vă doresc spor la treabă și poftă bună!